Google

03 May 2009

El 30e Blues Music Awards




El segon cap de setmana de maig es concedeixen els prestigiosos Blues Music Awards.

Aquesta és la trentena edició dels premis més importants del mon que s’atorguen a artistes de blues.

L’esdeveniment té lloc a un dels bressols del blues, Memphis, Tennessee. Reuneix a més d’intèrprets , representants de la indústria i aficionats de tot el món per celebrar els millors enregistraments i actuacions de l’any anterior.





Es premien més de 20 categories que inclouen, entre d’altres, els millors àlbums (acústic, de blues contemporani, de soul blues, ...), els millors artistes (bluesman, bluswoman, debutant, ...), o els millors instrumentistes.

Com en tots els premis de la indústria musical, un dels més destacats és el de millor àlbum de l’any, apartat pel que estan nominats aquests 5 títols:

Curtis Salgado - Clean Getaway
The Mannish Boys - Lowdown Feelin'
Buddy Guy - Skin Deep
Janiva Magness - What Love Will Do
Elvin Bishop - The Blues Rolls On

Entre els monstres del blues, un cop més trobem a Buddy Guy i B.B. King. El primer amb Skin Deep i B.B. amb One Kind Favor estan nominats en varies categories. Precisament l’àlbum de B.B. King ja va rebre un dels Grammys de 2009. El cert és que només cal escoltar aquests dos treballs per tenir clar que no viuen de renda.



Deixant de banda els clàssics, val la penar destacar un nom, Watermelon Slim. Aquest guitarrista i harmonicista porta un total de 17 nominacions en els darrers anys. Signant els àlbums tot sol o com Watermelon Slim & the Workers (millor banda del 2008) en aquesta edició ha estat seleccionat en 4 categories.

El seguiment de tot plegat el podeu fer a The Blues Foundation, una organització nord-americana sense ànim de lucre a tenir molt en compte si parlem de blues.

1 comment:

maite said...

inaugurem aquesta finestra?
enhorabona...com sempre bona musica i el que em queda per coneixer!!!,
es un plaer compartir amb tu (el que sigui)
1abrassso


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.