Google

Blues HistoryLa història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.
The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.
És sabut que, segons la llegenda, Robert Johnson va vendre la seva ànima al diable en un encreuament de carreteres a canvi de tocar el millor blues del món.

Clarence Gatemouth Brown va ser un dels molts que va perdre la casa amb el huracà Katrina l’any 2005. Va sobreviure a la catàstrofe, però per ironies de la vida, aquest guitarrista, cantant, violinista i harmonista va morir uns mesos després de la tragèdia que va arrasar New Orleans, bressol del jazz i del blues.


El guitarrista texà Albert Collins era conegut com "Iceman". Va composar varis temes que d'una o altre manera feien referència al gel. La seva carrera és plena d'anècdotes com la participació en una pel.lícula de Disney, o el costum de tocar amb un cable de 100 m endollat a l'amplificador. 

Pots ampliar tot això i més curiositats aquí.

En Hound Dog Taylor és un dels molts bluesmen que van tenir el reconeixement que es mereixien massa tard. La seva inclusió, però, en el Blues House of Fame 9 anys després de morir, és una forma de reconeixent póstum.

Aquest músic tenia sis dits en una mà, tants com cordes té una guitarra! A la fotografia podeu veure la seva mà esquerra.Bessie Smith, anomenada l’emperadriu del blues, va morir als 43 anys després d’un accident de cotxe al nord de Mississippi. Se li havia negat l’accés al primer hospital que va anar pel color de la pell i no va sobreviure fins arribar a un hospital per afro-americans.El bluesman del Mississippi J.B. Lenoir va ser un músic compromés amb la lluita contra la segregació racial als EEUU. El seu disc "Eisenhower Blues" (1954) va ser censurat i prohibit al seu país. "Alabama Blues" es va publicar a Europa al 1965 però no va veure la llum als USA fins després de la seva mort.

Explica Manuel López Poy al seu llibre ‘Camino a la libertad’ com Big Joe Williams (1903-1982) tocava una guitarra de 9 cordes i feia servir d’slide una navalla.La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.