Google

10 July 2010

Amb denominació d'origen "Blues Cat". El que es cou a Catalunya (V)


La música seria efímera sinó en quedes constància enregistrada o impresa. Periodistes, redactors, locutors, dissenyadors i fotògrafs són essencials per difondre-la, i encara més en un gènere moderadament minoritari com és el blues.

De tots els mitjans i suports la fotografia és potser l’art que millor suggereix el instant precís.


En aquest recorregut que venim fent per tot el que gira en torn al blues a Catalunya i que agrupem amb l'etiqueta Blues.cat, avui toca un reconeixement als fotògrafs que en deixen constància, sovint magistralment. En són forces i hem escollit com un bon representant Vicenç Semper. D'ell són totes les fotografies d'aquest apunt.





Vicenç Semper, de qui podeu veure una impresionant colecció de fotografies al seu web, ens ha explicat el que fa, la seva passió.

"Faig fotografia des dels 14 anys, de manera que porto 40 anys d'ofici. He treballat sobretot el reportatge de tot tipus, el blanc i negre ....amb unes quantes distincions i premis fotogràfics.
Des del 2006 faig fotografia de grups de blues i totes les seves vessants, majoritàriament en un local que us recomano, Blues Bar de Cerdanyola."




"Tinc una exposició d'aquest material que ha estat exposada per diverses sales de i per primera vegada va a l'estranger, en concret al 'Qinghai Sanjiangyuan International Photo Festival' aquest estiu.

Gran part de l'exposició les fotografies tenen un peu de foto en què el músic fa una breu descripció sobre el que ell sent quan toca blues, és el que fa que l'exposició sigui com d'anada i tornada, per la meva part intento captar l' instant i ells m'ho expliquen. Part de l'exposició la conforma l'ambient, el públic dels concerts, una gran família."







No comments:


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.