Google

11 January 2013

Red Hot Blues - Radio Show Podcast 10 Gener

Nou programa amb una nova selecció de l'actualitat discogràfica. Primer dos grans bluesmans catalans, més tard un veterà vocalista fent blues de Chicago. Seguirem amb una proposta de blues rock en estudi i també en directe fet a Alemanya i una gran novetat de blues fet a Suïssa.  També un interessant músic d'Estats Units que als 8 anys ja tocava la guitarra i cantava blues. Finalment la banda holandesa que representarà a aquest país a l'European Blues Challenger 2013.


Obrim programa amb blues des de Catalunya. Dos grans talents que fa molt de temps que tocant junts, Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera amb el nou disc "Rollin' and Tumblin" Amb el so de l'harmònica i la guitarra canten cançons a ritme de Blues, sons de Louisisana, suffle, boogie, jazz i fins hi tot música Irlandesa, amb interpretacions en acústic a duo i d'altres amb una bona colla de bons musics.





Escolta el programa


Més blues amb el veterà vocalista Willie Buck. Originari del Mississippi és un dels musics habituals en l'escena del blues de Chicago, va començar amb la música més popular en la seva època, el rock & roll, i poc a poc es va anar decantant cap el so del delta. Presenta un àlbum de molta qualitat, "Cell Phone Man" (Delmark Records) on canta versions i temes originals amb una gran formació i compta amb diferents convidats entre els que hi hi ha el pianista Barrelhouse Chuck.

Us portaré fins Alemanya amb una gran banda de blues rock. The Almost Three presenten el seu segon àlbum, "Big Muff", un sol disc on hi trobem la meitat gravat en estudi i l'altre meitat els podem escoltar en un potent directe gravat al Kattwinkelsche Fabrik d'Alemanya l'any 2011. Les cançons estan escrites per el lider de la banda Martin Ettich, també hi han tres versions.










           





Ara una gran banda europea de blues, des de Suïssa Marco Marchi & The Mojo Workers és un quartet de blues acústic amb musics que tenen molts anys d’experiéncia en el món del blues, jazz, folk, tradicional o pop. Varen començar el camí de la musica l'any 2009, tenen un repertori de blues dels anys 1920 a 1950 i fan blues de Chicago, ragtime, piedmont o blues del delta.  M'han enviat el seu nou disc "My Old River" i avui l'escoltarem.











                                     



El proper músic és un bluesman que tan sols amb 25 anys va guanyar l'edició 25 del International Blues Challenge de Memphis l'any 2009. Toca piedmont blues. Us parlo de Little Joe Mclerran que amb només 8 anys ja tocava la guitarra i cantava blues. Ha estat influenciat per Big Bill Broonzy, Tampa Red, Blind Boy Fuller, Memphis Minnie i molts més. Acompanyat per molts musics ha editat "Facebook Blues", un disc amb un títol ben suggerent en els temps que corren.


Aquest any 2013 com ja és habitual es farà la 3ª edició del European Blues Challenger que en aquesta ocasió serà a França el mes de març. La banda de blues Sugar Boy & The Sinners ha esta la finalista d'Holanda. Forman part de la nova generació de bandes de blues a Europa. Tocan blues, rock & roll, rhythm blues i soul dels 50 i els escoltarem en una "Demo".



Fins aquí el programa d'aquesta setmana. La propera us espero amb més blues d'aquí i d'allà.

No comments:


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.