Google

18 January 2013

Red Hot Blues - Radio Show Podcast 17 Gener

Es hora de blues i les propostes arriben avui de sis països diferents. Tres artistes d'Estats Units: primer la cançó que es va cantar al funeral d’ Etta James, també un bluesman presentant el so de Chicago i un harmonicista de Nova York. Farem un vol per Europa on també es fa molt bon blues  i escoltarem quatre bandes: Blues rock del País Basc, interessant blues italià, també les noves gravacions d'un music de Macedonia i saltarem a Anglaterra amb una jove banda, per acabar amb unes gravacions de blues fet a Chile. 


Obrim el programa amb la cantant Christina Aguilera que ara fa un any va interpretar amb l'acompanyament d'un pianista la coneguda cançó "At Last"  durant el funeral de la mítica cantant de R&B soul, jazz i blues Etta James que va morir el 20 de gener del 2012. 




Escoltar el programa



Blues rock fet a Euskadi. Ells són Mercado Negro i porten des de l'any 1992 en actiu. Tot just ara han publicat el primer disc "Versos Azules". Fan des del blues més clàssic fins al funk més dinàmic, hi trovem temes propis i versions de Buddy Guy i Vince Converse. 

Més blues fet a Europa, ara el jove bluesman italià Francesco Piu qui m'ha enviat el seu terce àlbum "Ma-Moo Tones". Un disc ple de soul, funk, blues i rock, un bon treball de molta qualitat i amb un productor de luxe, el music Eric Bibb










                                                 




Blues que arriba d'un país dels Balcans, Macedònia. Concretament us vull presentar a Bobi Serafimovski que va formar la seva primera banda als catorze anys i als dinou ja composava. Toca molts instruments  i a més a més ha composat música per cinema i fa des de música tradicional fins jazz o blues. M'ha fet arribar una "Demo" amb dos nous temes molt interessants. 

També uns minuts pel blues senzill i de qualitat fet a Santiago de Chile per Pancho Mejias de qui escoltareu una "Demo". Lidera la formació Francisco Mejias que és harmonicista, vocalista i compositor dels temes que sonen al podcast.  




La banda Groove-A-Matics va ser fundada per Johnny Whitehill, guitarrista i compositor que porta més de vint anys en l'escena del blues de Londres i ha estat votat quatre vegades seguides com el millor guitarrista de blues britànic.  Presenten un potent àlbum ple de bon blues, "Gotta Use What You've Got". 


Tanquem amb dos bandes d'Estats Units. De Chicago Bill Thomas Trio, aquests musics tenen moltes influencies i fan l'autentic so de Chicago, Peró també son amants d'altres estils com funk, so de new Orleans i el cajun.  El seu nou disc és  "Your Time Has Come". 

De Nova York Michael Bram, que als quatre anys els seus pares ja li varen comprar una bateria de joguina i els avis un LP de Elvis Presley i Buddy Holly. Als sis anys va comença a anar a classes de música i així es va anar iniciant en la música. Ara ha tret un nou àlbum amb bon blues anomenat "Suitcase In The Hall" (Vizztone). 










                                    
      
                              
La setmana vinent més blues arribat de diferents països i combinant molts estils. Salut i blues.

No comments:


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.