Google

25 January 2013

Red Hot Blues - Radio Show Podcast 24 Gener

Nou programa ple de novetats que arranca amb un potent directe des de Detroit, dos bluesmans habituals de l'escena catalana, blues rock explosiu arribat de França, un atractiu jump blues i blues & swing de New Jersey i tancant amb una banda de Viena que serà a l'European Blues Challenger 2013



Una de les grans veus del blues de Detroit, Shaun Murphy. Va trobar el camí del blues l'any 1969, influenciada per Son House, Muddy Waters, BB King o King Freddy. Amb uns quants discs al mercat, l'any 2011 va editar un potent àlbum en directe, "Live At Callahan's Music Hall", una gravació impressionant en viu des de Detroit.





Escolta el programa



Des de Catalunya un duet acústic que busquen les arrels mes profundes del blues del delta.  Són els Cotton Roots, dos grans musics molt habituals de l'escena del blues català on fa molt anys que hi roden. Little Jordi armonicista i Johnny Perez guitarrista han gravat el seu segon disc junts, "Going To The River" , amb la companyia de Reginald Vilardell a la percussió. Un treball de molta qualitat en el que fan versions de grans bluesmans com Blind Boy Fuller, Ma Rainey, Big Bill Broonzy o Fast Domino.














                                       
Ara una de les bandes de blues rock més explosives de França: Blues Power Band. Han actuat a diferents països i continents, el seu primer disc el varen gravar l'any 2007 i ara presenten el  nou àlbum "Dark Room" , ple d'energia. Cal destacar que totes les cançons estan composades per tota la banda i que a més s'estrenen a la companyia discogràfica de blues francesa més important, Dixiefrog



Desprès que un amic li regalés una armònica i que adquirís el seu primer disc de blues quan encara era un adolescent, Dennis Gruenling va fer un gir molt important cap el blues, A New Jersey va formar diferents bandes i ara ha tret un nou disc, "Rockin' All Day", editat per VizzTone amb un estil molt dinàmic. Fa una combinació molt atractiva de jump blues i blues & swing. 





D'Àustria són la propera banda: Bluesmopolitans, un grup que es podrà escoltar a Toulouse al mes de març  com representants d'aquest país en la tercera edició del European Blues Challenger 2013. Fan un blues molt modern i de qualitat, varen debutar l'any passat amb "Bluesmopolitans", un disc sense cap versió, tot són temes originals. 














Acabarem escoltant el blues i el soul que fa el guitarrista de Connecticut als Estats Units Josh Smith. Als tres anys va tenir la seva primera guitarra, als sis ja li donaven classes i als dotze anys ja tocava blues al sud de Florida. El seu ultim àlbum "Don't Give Up On Me" ha estat gravat per Crosscut Records, una companyia d'alemanya que amb ells ja va editar el seu anterior disc l'any 2010. 
                 
Tanquem el programa d'avui esperant que us hagi agradat, la setmana vinent un nou recorregut pel blues mes actual.

No comments:


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.