Google

04 January 2013

RED HOT BLUES: Blues Radio Show - 03/01/2013 - Entrevista a LLUIS COLOMA "IX Blues & Boogie Reunion" (en catala)

Benvinguts al primer programa de l’any! Arrancarem amb una entrevista a Lluís Coloma per parlar del Blues & Boogie Woogie Reunion. A més, un convidat nascut a Beirut que és un gran guitarrista de blues i R&B, una banda espanyola amb un àlbum de debut tribut a Sean Costello, el nou disc d’un gran harmonicista argentí i una gran veu de Carolina del Sud. 


Comencem amb l’entrevista a Lluís Colomaun dels pianistes més actius i reconeguts de blues i boogie woogie de l’estat. Amb ell parlarem de la 9ª edició del Blues & Boogie Reunion a la Nova Jazz Cava de Terrassa, aquest any amb dos grans pianistes convidats. Carl Sonny Leyland vocalista i pianista, és d’Anglaterra i viu a California i als 15 anys va descobrir el boogie woogie. Un any abans, als 14, ho va fer Jean-Pierre Bertrand que esta considerat com un dels millors pianistes de boogie woogie de França. Com en totes les edicions també el trio de Lluís Coloma, Manolo German al baix i Marc Ruiz a la bateria.



Escolta el programa



La propera banda de blues és un projecte personal d’un català que viu a Madrid, en Pere Mallén. Ha format un gran trio de blues, Mallén Trio, i el seu àlbum de debut amb el nom de One Shot” és un tribut al desaparegut Sean Costello. Són temes que ells toquen en directe, versions de clàssics inspirats en la música d’aquest gran music. 















Encara que és nascut a Beirut (Liban), la seva carrera de blues i R&B ha transcorregut per Estats Units i Londres. Als 13 anys ja tocava blues, us parlo d'Otis Grand que presenta un fantàstic disc, “Blues ‘65”, en el que l’acompanya una gran banda a destacar Sugar Ray Norcia, Greg Picolo, Monster Mike Welch o Doug James.



Des de Carolina del Sud la guapíssima Paula Harris amb una potent veu cantant de blues, jazz i soul. Molt influenciada per Etta James, Gladys Knight o Aretha Franklin, tot i que fa molt de temps que es dedica a la música, tot just ara ha editat el seu àlbum de debut anomenat “Turning On The Naughty”.

De Buenos Aires l’harmonicista Adrian Jimenez que de molt petit ja es va deixar contagiar pels sons del blues. S’ha de dir que ja porta mes de 14 anys com solista, ara ens apropa el nou disc “Rockin’ Blues”, un treball espontani i fresc amb bon blues on s’acompanya de grans musics argentins com Ricardo Tapias, Gabriel Grätzer o Mauro Diana. 











         




Aquest any 2013 seguiré com sempre portant el blues mes actual cada setmana. Us espero en el proper programa.

No comments:


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.