Google

15 February 2013

Red Hot Blues - Radio Show Podcast 14 Febrer

Avui per començar uns convidats de luxe, l'un és fill i l'altre net de dos grans mestres del blues  i han fet un treball junts. Després 7 singles en primícia avançament de nous àlbums arribats d'Anglaterra, Noruega, Estats Units, Croàcia i els Països Baixos, són bandes joves molt potents amb blues fresc i actual. De Madrid arriba bon blues, rock, punk blues, swing i so de New Orleans. Des de França un músic que ha fet un disc dedicat al blues del delta i de Chicago.  Més convidats, aquest va acompanyar a Junior Wells, ve de Nova York i avui escoltareu el seu nou disc. Peer acabar dos veterans de l'escena de Nashville

Són dos grans talents junts Bernard Allison & Cedric Burnside descendents de dos bluesmans llegendaris, el primer és el fill del exl.lent bluesman d'Arkansas Luther Allison. En Bernard és guitarrista i va néixer a Chicag, de ben petit ja va mamar el bon blues que tenia a casa mateix. L'altre music és el net d'una de les llegendes del blues del Mississippi, R.L. Burnside. En Cedric es guitarrista i baixista, nascut al Mississippi s'ha de dir que als 13 anys ja anava de gira tocant la bateria per tot el món formant part de la banda del seu avi. Tots dos musics s'han ajuntat en aquest treball on hi han versions i temes propis, "Express" l'han editat amb JazzHans Records , un disc on la qualitat es garantida amb el millor blues.


Escolta el programa


Temps ja per la primera exclusiva en primícia, l'anomenen "Queen of Blues" es diu Marilyn Oliver, és una gran vocalista de blues d'Ohio ella als 9 anys ja cantava i tocava el piano. Actualment té banda i també canta en la formació de blues que te al seu pare Gary Oliver The Relatively Jammin Blues Band, Ara Marilyn esta preparant el debut discogràfic serà un primer àlbum on hi hauran bones i originals cançons de blues, avui la podreu escoltar fent una gran versió del clàssic "Stormy Monday", aquesta cançó ha esta gravada aquest any 2013 en el 2nd. Annual Stone Soul Ball de Akron a Ohio.

Ara blues i soul amb la banda Kat & Co. Presenten el single "The Scene" que formarà part del que serà el seu nou àlbum "I Kat The Blues". Una gran banda que compta amb la vocalista de California Kathleen Pearson, una de les poderoses i originals veus del blues de Londres










                               



De Noruega més avançaments, el single "Play By The Rules" que serveix per donar nom al nou disc gravat a Memphis i que s'editara el 26 d'abril. El músic JT Lauritsen proposa bon blues amb la companyia de Theresa James i Delbert McClinton, Jan Tore Lauritsen és acordionista, armonicista i vocalista i amb tan sols 6 anys ja tocava per poc després interessar-se pel blues i als catorze anys va cobrar per fer el seu primer concert de blues.

Nascuda a Chicago, Amy Hart als 2 anys ja teclejava el piano que tenien a casa. Més endavant va aprendra a tocar la guitarra i també composava i al 1979 va fer la primera actuació professional. Amy porta dins l'autentic blues de Chicago i ara presenta el seu segon disc, "Congratulations".




Fent blues de Chicago el guitarrista de blues i rock Steve Arvey, ha reeditat l'àlbum del 2007 "Big Road Blues". Escoltarem el single "Mardi Gras", Stve Arvey ha acompanyat a grans bluesmans com Hubert Sumlin, Jimmy Rogers, Big Smokey Smothers, Homesick James i molts més. 




També bon blues fet a Croàcia pel músic Boris Lukovic amb la seva banda habitual. Ens proposen un blues de qualitat, ha remasteritzat un dels seus temes, "Ganga Blues". 

I l'última primícia ens arriba dels Països Baixos per presentar una banda de blues, rock i funk. Són els Nuts, varen néixer l'any 1996, actuen per locals de la zona amb un repertori de blues molt original, presenten nou single amb la veu de Jenny "Beautiful Blue". 



Els propers convidats són Los Penúltimos i arriben de Madrid. Ja fa temps que presenten bona música amb diferents estils, blues, rock, punk blues, swing, country, so de New Orleans, fins hi tot fan pop. Presenten l'àlbum de debut "Puertas Al Campo" on tots els temes son composats per els membres de la formació i estan cantats en castellà. 





Ara toca escoltar a Andy T-Nick Nixon Band que han editat per Delta Groove Productions i amb la col.laboració del guitarrista Anson Funderburgh l'àlbum "Drink Drank Drunk". El californià Andy T ha estat molt influenciat per T-Bone Walker, BB King, Magic Sam o Albert Collins, ha acompanyant a la guitarra a Guitar Shorty i Smokey Wilson i l'any 2008 va anar a viure a Nashville d'on és en Nick Nixon que ha estat un músic clau en la reactivació del blues de Nashville. També ha fet de músic d'estudi per Chess Records, des de fa un temps junts fan una combinació imparable.


Novament dins del programa us presento el bluesman Albert Castiglia. Nascut a Nova York però als 5 anys la família es va traslladar a Miami. De mare cubana i pare italià, l'Albert als 12 anys va aprendre a tocar la guitarra i al 1990 es va unir a la formació The Miami Blues Authority. Més tard Junior Wells el va descobrir i el va unir a la seva banda. Ara torna amb un nou àlbum, "Living The Dream", que l'ha editat Blues Leaf Records. Una vegada més ens demostra el seu gran talent com a bluesman.










                                           




De França el nou disc de Chris Dair. De petit ja li agradava la música i als 14 anys es va endinsar en el blues. En les seves diferents gravacions fa blues, rock i jazz fusió. Ara té nou disc, el primer que fa dedicat al blues del delta i de Chicago. Sanomena "Crossroads To Freedom".

Si us ha agradat el que us he presentat aquest setmana, us espero en la propera edició amb més blues.

No comments:


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.