Google

22 February 2013

Red Hot Blues - Radio Show Podcast 21 Febrer

Avui començarem amb un concert de blues i rock gravat a Chicago, per seguir amb un duet català que fan un blues ple d'humor original i fresc.  El proper bluesman ha esta un dels pilars del blues de Chicago, presenta un interessant àlbum d'estudi. També temps per una cantant que va iniciar la seva carrera en el mon del blues, jazz, so de New Orleans, r&b i góspel als 44 anys. Podreu escoltar a un bluesman ple d'energia des de Nashville amb debut discogràfic, i per tancar un trio de blues acústic des de Bucarest. 


El primer convidat es un jove bluesman d'uns 30 anys nascut a Lousiana i amb milions de discs venuts. Ees mou entre el blues i el rock, és Kenny Wayne Shepherd Band fent bon blues amb tocs moderns. Ell i la seva banda presenten l'àlbum "Live! In Chicago", un treball en viu on compta amb la col•laboració de grans bluesmans com Hubert Sumlin, Willie Big Eyes, Smith, Brian Lee i Buddy Flett.  Hi ha temes d'ell i bones versions de bluesmans com BB King, Hubert Sumlin, Howlin Wolf, Brian Lee o Jimmy Reed.


Escolta el programa



Ara temps per un interessant duet català que fan un blues molt original. Són Txus Blues & Jose Bluefingers, han editat el nou àlbum "Blues Circus" composat en castellà amb molt d'humor, sàtira, critica i actualitat. També adapten clàssics del blues i d'altres estils com son cançons de Robert Johnson, Led Zeppelin o Slim Harpo, fins hi tot versionen la cançó de Colacao. En Txus veu i harmònica i en José a la guitarra i els acompanyen en dos cançons Manolo German al contrabaix i El Sobrino del Diablo a la veu, i com en tots els seus treballs, els dibuixos i disseny està fet per en Txus Blues.










                                                      




Aquest nou convidat ha esta durant 11 anys un dels pilars del blues de Chicago, és brillant i amb molt de talent com a cantant, guitarrista i a més compositor. Us parlo de Quintus McCormick nascut a Detroit i resident a Chicago. Ha acompanyat a James Cotton, Otis Clay o A.C. Reed. Va debutar l'any 2009 amb el disc "Hey, Jodie!" i ara presenta nou àlbum editat per Delmark Records, "Still Called The Blues". Hi podem trobar molt de funky, house-rockin, blues i soul amb molts originals i també algunes versions.



La propera cantant es mou en varis estils, blues, jazz, so de New Orleans, r&b o góspel. Cal destacar que va començar la carrera musical força tard, als 44 anys, aixo va ser l'any 1991. Us us presento una gran veu: Sydney Ellis. Ha actuat per Estats Units i Europa i compta amb 5 discos al mercat. Avui escoltarem un dels seus àlbums, no és l'ultim sinó "Tug River",  editat l'any 2003. Sydney és compositora però en aquest disc dels 13 temes 12 són grans versions de bluesmen com Willie Dixon, Elmore James, Muddy Waters o Jimmy Reed.



Avui escoltareu blues fet a Rumania de la mà dels representants d'aquest país en la tercera edició del European Blues Challenger que aquest any serà els dies 8 i 9 de març a Toulose França. Són Soul Serenade i donen un aire jove i fresc a la música de blues, soul i góspel, exploren noves idees. Aquest trio de blues acústic són tots nascuts a Budapest on es mouen per diferents clubs i m'han enviat una "Demo" on  hi queda demostrada la seva qualitat. 
















Tanquem programa i ho fem amb un altre jove guitarrista, un bluesman ple d'energia de Nashville que als 4 anys ja va començar a tocar i cantar. És Bart Walker, un dels nous joves valors que té molt de talent pel blues. Aquest és el seu debut discogràfic amb una de les grans companyies com es Ruf Records presentant el disc "Waiting On Daylight". Menys alguna versió, la resta son composades pel mateix Bart amb molt de blues, funky rockin' blues

Fins aquí les novetats d'avui, com sempre amb el blues com a protagonista, us espero en el proper programa.

No comments:


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.