Google

01 February 2013

Red Hot Blues - Radio Show Podcast 31 Gener

Avui comencem amb dues novetats on es fa un homenatge,  primer a una gran dama del blues dels anys 30 i a continuació a un armonicista que va ser un dels referents en el blues. També ens quedarem a Barcelona per escoltar rock & roll i rhythm & blues, anirem fins al Bronx de Nova York per escoltar un bon vocalista de r&b, soul, blues i funky, farem una parada a Eslovènia per presentar a dos fantàstics musics i tindrem a un gran guitarrista de Florida amb 30 anys de trajectòria en el blues. Acabarem a Londres amb uns veterans que debuten fent el que els hi agrada, blues. 


Obrim amb un àlbum del any 2005 que és un homenatge al gran armonicista de blues d'Arkansas George "Harmonica" Smith. Els que s'han atrevit a versionar la seva musica són una banda de Finlandia anomenada Helge Tallqvist & Groovy Eyes amb el disc "Plays George Harmònica Smith". Hi ha versions de cançons del mateix George així con altres que formaven part del seu repertori.  Helge Tallqvist que és un mestre de l'armònica cromàtica borda les versions que ens fa en aquest treball.



Escoltar el programa




Memphis Minnie va ser una de les grans dames del blues en els anys 30 principalment. Ara Maria Muldaur ha sigut qui ha promogut aquest homenatge amb l'àlbum "...First Came Memphis Minnie" (Stony Plain Records) que compta amb Bonnie Raitt, Rory Block i Foster Ruthie que han gravat varis temes per l'ocasió. Hi trobem també cançons inèdits de Maria Muldaur amb Alvin Youngblood Hart i Roy Rogers i unes antigues gravacions de Koko Taylor i Phoebe Snow que interpreten un interessant repertori d'aquesta mítica blueswoman

Des de Barcelona arriba el debut discogràfic d'una banda que és una barreja explosiva de rock & roll i rhythm & blues. Al seu so l'anomenen Jambophonic, són Los Mambo Jambo i els seus integrants son prou coneguts dins el món de la música en el nostre país: el saxofonista Dani Nel.lo, el guitarrista Mario Cobo, també Ivan Kovacevic al doble baix i Anton Jarl a la bateria. Ens presenten el disc homónim "Los Mambo Jambo", molt fresc i ple de ritme.














                             
Ara anem fins el Bronx de Nova York on va néixer el proper convidat, Angel Rissoff que als dotze anys ja estava en grups vocals i un parell d'anys més tard va formar la seva primera banda, The Soul Masters. Aquest cantant presenta noves cançons en el disc "Nu Soul Stories", gravacions plenes de r&b, soul, blues i funky on hi ha una barreja de composicions originals i versions molt atractives.

Una novetat des d'Eslovènia: dos excel.lents bluesmen amb molta experiència Ľuboš Beňa & Bonzo Radványi han editat l'àlbum "Nemám Hlad, Nemám Smäd" (I'm Not Hungry, I'm Not Thirsty). Ens presenten blues composat per ells i i bones versions en angles i eslovac. En Ľuboš a la veu, guitarra i harmònica i en Bonzo a la guitarra, acompanyats per Mike Kramar al òrgan hammond.















A Londres el guitarrista Pat West ha posat en marxa un nou projecte que ja és realitat. La nova banda de blues The Steady Rollin'Revue. La seva musica te molt de so del blues dels anys 60, també blues de Chicago i fins hi tot blues a l'estil de T-Bone Walker. M'han enviat una "Demo" de molta qualitat, a més tenen la col.laboracio de Bruce 'Mississippi' Johnson i Jon Allen.




Són una banda que fa bon blues des de Florida i desprès de trenta anys tocant ara han rebut el reconeixement que es mereixes per part de la premsa especialitzada en el blues.  Us parlo de Franc Robert & The Boxcar Tourists. Han editat el disc "Mulligan Stew", en Robert combina molt be diferents estils de blues i ho fa d'una manera molt particular a l'hora de tocar i composar. 





Espero que la selecció d'avui us hagi agradat. La setmana vinent mes blues, us espero.

No comments:


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.