Google

08 February 2013

Red Hot Blues - Radio Show Podcast 7 Febrer

Obrim el programa a Chicago amb el debut discogràfic d'un veterà, també debut en format EP d'una banda de blues rock de Valladolid. De Sevilla uns amics que l'any 2008 varen formar una banda per fer clàssics del blues. La reedició d'un àlbum de blues i boogie-woogie fet a Anglaterra i bon blues tradicional i texas swing arribat des de Detroit. De Filadelfia escoltareu rock, soul, folk i blues i un londinenc ens apropa roots & blues. Per tancar blues acústic en directe de Dinamarca.

Anem primer a Chicago per escoltar a Mike Wheeler. Porta 30 anys a l'escena del blues d'aquesta ciutat i ha format part de diferents bandes com Cadillac Dave & The Chicago Redhots, Sam Cockrell & The Groove o The Grooveshakers. La seva guitarra també ha acompanyat a grans bluesmen com Koko Taylor, Buddy Guy, BB King, Shemekia Copeland o Son Seals. Aquest extraordinari vocalista, guitarrista i compositor ara amb banda pròpia debuta a Delmark Records amb "Self Made Man", un àlbum molt treballat amb autentic so de Chicago en unes gravacions plenes de blues i soul



Escoltar el programa


El seu nom es Cuidado Con El Perro. Són una banda de blues rock de Valladolid formada l'any 2012. Creada per Miguel Angel Montero que porta una trajectòria de molts anys en la música, passant per diferents bandes de rock & roll, hard rock, country o blues com els Fallen Idols, Crossbones o More Coffee entre moltes d'altre.  Pesenta nova banda i un EP de 6 temes, "Cuidado Con El Perro". En Miguel Angel es el guitarrista i compositor de la música i les lletres son de la vocalista Susana Gonzalez.
















I ara un bluesman que forma part de l'escena musical de Detroit. És Doug Deming & The Jewel Tones, ells tenen el seu propi estil fent blues tradicional i texas swing.  La seva originalitat i bona qualitat com a music i compositor ha servit per debutar amb la discogràfica VizzTone que ha apostat per ell amb la gravació de "What's it Gonna Take" on l'acompanya un bon amic,  l'armonicista Dennis Gruenling



Els propers convidats són un grup d'amics de Sevilla aficionats al blues i que cadascun d'ells prové de bandes i estils diferents i que de ser un joc finalment han acabat tocant un ampli repertori del que més els hi agrada, clàssics del blues.  L'any 2008 varen decidir començar a rodar, us parlo de Black Cotton. Són un bon quartet i la vocalista Elena Perez que prové del jazz però s'ha adaptat molt bé al blues. Escoltarem una "Maqueta" on han gravat cinc temes molt ben seleccionats versionant grans clàssics com Fleetwood Mac, Freddy King o Ray Charles    
   


Paddy Milner és un pianista important dins del blues a Anglaterra. De petit estudià piano i música clàssica però poc a poc el blues i el boogie-woogie es va anar apoderant d'ell. També es va endinsar en el món del jazz i va anar tinguen un prestigi molt bo tant en el seu país com arreu d'Europa. Ara s'ha reeditat el disc anomenat "The Curious Case Of Paddy Milner Re-Opened" amb Blues Boulevard Records i  s'hi han afegit quatre bonus tracks.




                                 
Seguim ara amb el roots & blues de Mark Harrison que ha editat el nou àlbum "Crooked Smile" gravat a Londres. Aquest gran guitarrista en aquest treball toca amb una guitarra 1934 National Resonator, amb ella i la seva banda fa un interessant disc acústic amb cançons molt originals, totes composades per ell mateix. Hi trobem blues, country i folk molt moderns.




Més novetats. S'ha criat a Filadelfia i es diu Charlie Phillips. És un guitarrista i compositor que fa un so fresc a ritme de rock, soul, folk i blues i presenta el seu tercer àlbum "What It Is." ple d'originals. A més  a més en Charlie s'acompanyat per una bona banda. 






Els últims d'avui són un duet de country blues de Dinamarca, Klaus B. Jensen & Poul Ewald. Aquests dos veterans guitarrista i armonicista amb molta qualitat i experiència interpretan molt be el so del blues clàssic versionant els grans mestres d'aquest genere. L'any 2008 varen gravar un àlbum en directe "Live at Odense International Blues Festival", aquest disc tal i com va ser enregistrat s'ha editat sense cap retoc tècnic. 




Amb aquestes vuit novetats tanquem el Red Hot Blues d'avui. Us espero en el proper programa amb mes actualitat discogràfica.

No comments:


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.