Google

15 March 2013

Red Hot Blues - Radio Show Podcast 14 Març

Obrim el programa escoltant un gran trio català de blues en directe. Més blues amb una vocalista de Canada. Un guitarrista que als 13 anys es va emocionar escoltant Muddy Waters. Presentació d'un àlbum per ajudar al fons Hart que dóna assistència als musics de blues i a les seves famílies. Un nou single des de Barcelona amb un experimentat músic. D'Estats Units un quartet que fan una barreja de rock, funk i r&b.  En directe des de Bèlgica blues, gospel, country, jazz, soul o funk, i per acabar una banda amb 8 anys fent blues des de Brasil. 

Els primers convidats son La Teoria del Taburete, un trio de blues català que esta format per Ana Ramallo veu, Pep Cachazo i Toni Pedrol a les guitarres. Fan blues al més pur estil de Chicago però es mouen també per altres estils com jazz, musica del carib o musiques d'arrel americana.  El nou àlbum en directe "Nit de Blues al Mo Es Bar" de Lliçà d'Amunt és una gravació molt ben feta i amb molta qualitat amb versions de clàssics del blues. Cada vegada més aquest trio ens demostren com de bé interpreten el blues. També cal destacar que hi col•laboren grans amics com Gabi Gomez a les percussions, Toni Carlo a la veu en un tema, Lluis Souto a l'harmònica i el guitarrista Amadeu Casas.


Escoltar el programa



De Canada temps per una convidada que ha fet de ballarina, produccions teatrals, televisió i cinema. Ha estat co-fundadora de la banda DD Swank i va tenir la primera banda pròpia amb el pseudònim de Mama B. Actualment amb el nom de Carolyn Fe Blues Collective aquesta vocalista amb molt de talent i una gran veu presenta bon blues Ja vàrem escoltar fa uns mesos el seu ultim disc "Original Sin", avui us presentaré el que va ser la seva primera gravació, el EP "100%", amb 6 cançons totes originals. 










                             




Anem fins als Països Baixos per escoltar Julian Sas, un guitarrista molt influenciat per Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan o Jeff Beck, i que als 6 anys va veure la pel•lícula Toronto rock 'n roll festival i a partir d'aquí i atret per la música va tenir una guitarra de joguina amb tan sols 10 anys ja escoltava Motorhead i AC/DC i als 13 anys es va emocionar escoltant a Muddy Waters.  A partir d'aquell dia  va decidir dedicar-se al blues i al Blues-Rock. Acaba d'editar nou àlbum, "Bound To Roll", un contundent treball on es pot apreciar la qualitat d'aquest guitarrista. 


L'any 2001 The Blues Foundation va establir el fons HART Fund per tal de donar assistència als musics de blues i a les seves famílies. Aquest 2013 James Goode, compositor de blues i baixista, per tal d'ajudar a la fundació Hart, ha gravat un disc amb la seva banda The Ruff Kutt Blues Band on ha comptat amb la col•laboració de grans bluesmen com Zac Harmon, Finis Tasby, Anson Funderburgh i Gentleman John Street.  Ha estat editat per la discogràfica Vizztone amb el nom de "That's When The Blues Begins". Sense cap mena de dubte és un gran àlbum ple de bon blues amb 14 cançons d'una gran qualitat. 


El següent músic va néixer a Barcelona, és en Raul Alemany. De  petit a casa va escoltar molt de jazz i blues ja que el seu pare n'era afeccionat i aquest fet a ell el va influir molt. A finals dels anys 70 va formar la banda Swalou-it tocant pur rock & roll. Als anys 80 a Suïssa va formar la banda Ramblas, i a mitjans dels anys 90 va néixer un nou projecte, Bohemia Musical, una serie d'espectacles de carrer. Actualment es mou entre diferents estils, però principalment el blues. Escoltarem un nou single d'aquest any 2013 "Bluesville".  En Raul es un músic molt complert, compositor, cantant, guitarrista i harmonicista.



L'any 1986 quatre joves de Bèlgica varen decidir formar una banda i tocar blues, gospel, country, jazz, soul o funk i en record del gran bluesman Freddie King es varen posar el nom d'un tema clàssic d'aquest music: Hideaway. En el programa d'avui us vull presentar un disc que varen gravar en directe l'any 2006 "76'51'' Live!" amb una selecció molt acurada de 16 cançons de contundent i potent blues en directe. Enncara en actiu segueixen fent bon blues.




Més novetats: Blues arribat de Brasil amb Gustavo Andrade & Hot Stop Blues Band. Aquesta banda ja te 8 anysha fet moltes actuacions i varen debutar discogràficament l'any 2008 amb l'àlbum "Felling All Right". El lider de la banda, cantant, guitarrista i compositor Gustavo Andrade va començar la carrera com a music als 13 anys. M'han enviat una "Demo 2010".  Aquesta és la seva actual banda: Luis Andrade (bateria), Leonardo Fernandes (harmònica) i Leonardo Gomes (baix).





Tanquem el programa amb una jove banda d'Estats Units, són Ron Noyes Band, fan bona musica i han actuat arreu del món i també han obert concerts de grans bandes internacionals. Aquest quartet fa una barreja de rock, funk i r&b.  Avui presentació del seu nou single d'aquest any 2013 "Shelter"





Si t'ha agradat el programa d'avui et convido novament la propera setmana per escoltar més novetats.

No comments:


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.