Google

22 March 2013

Red Hot Blues - Radio Show Podcast 21 Març

El programa comença amb l'anomenada reina de la guitarra slide de Finlàndia. Seguim des de Barcelona amb dues bandes fundades l'any 2012, una proposa blues, swing i boogie woogie i l'altre rock and roll clàssic i blues. També un trio suïs de blues i dues bandes que es mouen a ritme de blues i rock, per seguir amb quatre grans músics de blues junts. El punt i final és una banda espanyola-mexicana amb una barreja de ritmes molt interessant. 


Per començar una blueswoman coneguda com a la reina de la guitarra slide de Finlàndia, us parlo de Erja Lyytinen, filla de músics que als 15 anys ja cantava i també tocava el violí amb els seus pares, i de mica en mica es va anar interessant pel blues i la guitarra slide.  A més té molta influencia dels bluesmen clàssics, d'ella diuen que és la Bonnie Raitt finlandesa. Segueix editant pel segell Ruf Records i és el tercer disc que fa amb ells, "Forbidden Fruit".  Erja diu que aquest és un dels àlbums més variat i gratificant que ha fet fins ara. De les 9 cançons 6 són composades per ella i la resta versions. 



Escoltar el programa




A mitjans de l'any 2012 a Barcelona va néixer la formació Wax & Boogie. Són 3 musics amb una amplia experiència i trajectòria en el món del blues a Catalunya, l'Ster Wax amb una veu potent, sensual i estripada, el pianista David Giorcelli i en Reginald Vilardell a la bateria. Tenen un repertori de blues, swing i boogie woogie de molta qualitat i presenten l'àlbum de debut "Lost In A Dream Milano Club Blues Nights ", gravat en directe a la Cocteleria Milano de Barcelona, versionant a Memphis Slim, Wynona Carr, Willie Dixon, Ruth Brown i temes del mateix David.










                         





També a Barcelona a finals de l'any 2012 va néixer una altre nova banda de blues i de rock and roll clàssic amb el nom de SilverTeeth, un trio format per Mario "Kidd" Rico (veu i guitarra), Miguel Ballester (bateria) i Luis Martín (baix). Varen començar amb molt bon peu un ampli repertori de bones cançons i una bona acollida per part del public en els concerts. Ja han editat un excel•lent àlbum de debut ,"Early Recordings", format per 14 temes clàssics gravats en directe




Els Blind Corner són una banda de blues fundada a Suïssa per Harald Teitz i Michael Stieber. Varen començar el setembre del any 2011 i sense esperar-ho varen tenir molt èxit el 2012. Actualment estan establerts a Holanda. Ja varem escoltar una demo fa un temps i avui d'aquest trio us presento el àlbum de debut carregat de bon blues editat el gener, "Slowtrain"





Més novetats, aquestes enviades per Doug Deutsch Publicity Services. Ens presenta una banda de blues, rock i jazz ells creant un so i un estil únic des de Los Angeles son New Blues Revolution aquest quartet han editat el disc de debut "Revolution #9".

En Doug també m'ha enviat una "Demo" amb unes interessants gravacions d'una banda de Los Angeles , Sky King, liderada per Larry "Fuzzy" Knight i Walter Morosko, música a ritme de blues i rock. Aquesta formació no te web però us adjunto l'àudio en mp3 d'una entrevista on també s'hi intercala música d'ells que aquest mes de març ha fet la revista digital Rockwired a en Larry i en Walter. 





Frank Roszak Radio Promotions presenta la banda 4 Jack formada per quatre grans músics de blues: Big Joe Maher, Anson Funderburgh, Kevin McKendree i Steve Mackey.  Junts presenten l'àlbum "Deal With It" amb bons ritmes de swing i blues de Chicago, en el disc tot son originals menys tres versions.





Aquesta última novetat és una banda formada per un músic de Madrid, Marcos Coll, i tres de Mexic, Emiliano Juárez, Fernando Ruvel i Zoar Miranda. El seu nom Los Mighty Calacas, presenten àlbum de debut "Hot Pelucho Sounds!" gravat a Berlín i editat per Hotsak. És un disc on s'hi pot escoltar una barreja de ritmes blues, soul, funk, surf, groove, jazz, hip-hop i evidentment so mexicà, en ell hi col·labora el gran harmonicista Charlie Musselwhite.



Espero que la selecció de blues d'avui us hagi agradat, la setmana vinent més novetats.

No comments:


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.