Google

12 April 2013

Red Hot Blues - Radio Show Podcast 11 Abril


Obrirm el programa amb un repàs a les bandes de la tercera edició de l'European  Blues Challenge. Anirem fins Madrid per escoltar una potent banda de blues. També temps per blues de Texas, Chicago i del Delta arribat des de Virginia. Des d'Extremadura un nou àlbum i un single en exclusiv., Escoltarem el que va ser un dels artistes mes populars de Boston i el punt i final el prtarà un bluesman que ens aproparà al so de Louisiana swamp i del Delta roots. 
                                                 
                                                                       3rd European Blues Challenger 2013
                                                                            20 Bands from 20 Countries 

Aquest mesde març la sala de concerts Le Bikini de Toulouse  va ser la seu del concurs de bandes europees de blues European Blues Challenge (EBC). S'hi varen presentar 20 països i una vegada més va quedar demostrada la bona qualitat del blues que es fa a Europa.

Els tres primers classificats d'aquesta edicio són Veronica Sbergia & The Redwine Serenades d'Italià amb el primer premi, els segons guanyadors els representants d'Espanya Chino & The Big Betel tercer lloc va ser per Soul Serenade de Romania. Escoltarem un àlbum on s'hi  recullen les bandes dels 20 països participants.


Escoltar el programa



The Forty Nighters - One If Five Million

Els següents convidats son una banda de blues de Madrid anomenats The Forty Nighters. A l'estiu de 2006 dos joves guitarristes, Alvaro Leal i Francisco Javier Gonzalo, varen donar forma a aquest nou projecte ple de blues. Començaren molt bé amb actuacions arreu del país i l'any 2010 enregistren el primer dics "First Aid Blues". També han actuat per Europa i ara presenten un nou àlbum, el tercer que editen, "One If Five Million", carregat de bon blues original i interessants versions de clàssics del blues com Arthur Crudup, Littel Walter o Big Bill Broonzy.












                          




Kevin Selfe - Long Walk Home

Kevin Selfe és un music natural de Virginia que ha dedicat la seva vida al blues. Va aprendre força tard a tocar la guitarra i l'any 1997 es va incorporar a la banda Fat Daddy en la que estar durant 6 anys. L'any 2005 va decidir muntar la seva pròpia banda de blues, ara ha debutat en la discogràfica Delta Groove amb "Long Walk Home", un treball on fa blues de Texas, Chicago i del Delta. L'acompanyen grans musics de l'escena actual del blues com Mitch Kashmar, Jimi Bott, Gene Taylor o Doug James i a més totes les cançons són d'ell amb unes originals lletres. 



                           Capitan Troner – Autumn

A Extremadura l'any 2010 va néixer el projecte Capitan Troner de la mà de l'excel.lent compositor i guitarrista Rodrigo Pastor. Fa un blues sencil pero de qualitat. El novembre de l'any passat us vaig avançat en primícia 2 temes nous, ara ja té nou disc auto-editat i anomenat "Autumn". És un interessant treball molt atractiu, ple de temes instrumentals i amb un sol tema cantat.

 En Rodrigo també m'ha enviat en exclusiva pel programa un nou single instrumental, "Guillermo",  que formarà part d'un nou àlbum en el que esta treballant i que editarà aquest any amb el nom de "Vive En La Cueva"



 James Montgomery Band - From Detroit... To The Delta

L'any 1970 es va formar la banda James Montgomery Band amb vocalista, guitarrista i harmonicista. Aquest bluesman en tan sols dos anys es va convertir en un dels artistes més populars de Boston. N'ha après molt dels grans mestres del blues, presenta nou àlbum ple de versions i originals, "From Detroit... To The Delta". En  aquestes gravacions hi ha la col.laboració de molts musics, però cal destacar dos monstres del blues com són James Cotton i Johnny Winter.











                                 




Robert 'Top' Thomas - The Town Crier

Més blues, ara des de Florida amb un interessant bluesman, Robert 'Top' Thomas, que als anys 90 va ser un music innovador en el gènere anomenat Florida Swamp Blues.  Ha estat molt influenciat per Muddy Water, Lightnin Slim,Jimmy Reed o Lazy Lester. Presenta el nou disc "The Town Crier" (Frank Roszak) en el que hi col.laboren Victor Wainwright i Damon Fowler. Un treball amb un blues molt personal i actual amb so de Louisiana swamp i Delta roots. 


Fins aquí aquest recorregut per Europa i Estats Units, us espero la setmana vinent, com sempre per escoltar el millor blues nacional i internacional.

No comments:


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.