Google

18 April 2013

Red Hot Blues - Radio Show Podcast 18 Abril

En el programa d'avui us convido a fer una passejada per ritmes molt variats passant pel blues, rhythm & funk, rock o swing amb unes pinzellades de jazz i soul, surf i rock & roll.  Escoltarem a bandes joves i també veterans del blues de les comarques de Girona, California, Nova York, Chicago i dels països nòrdics. Una explosiva i atractiva combinació de blues al llarg de dues hores de radio


                                                                          Get Da Rhythm! – Demo 2012


Obrim amb la banda Get da Rhythm! Ens apropen a l’auténtica música negra feta a les comarques de Girona. Malauradament fa dos mesos que s’han disolt, això si, ens queda la seva música, so dels anys 50 amb bon rhythm & blues, swing, rock & roll i surf. Els escoltarem en la “Demo 2012”, gravacions del any passat en les que la banda comptava amb la potent veu de Laia Bastús i un acompanyament de luxe amb Anna Fusté al baix i contrabaix, Alba Alsina al sax, Anna Serra piano i trombó, en Sergi Sabartés guitarra i en Pepe Soler a la bateria.


Aquesta altre banda de blues està liderada pel guitarrista i vocalista Russell "Hitman" Alexander. Formada l’any 1986 va comença tocant en el metro de Nova York i més endavant per Estats Units i Europa. La formacio és The Hitman Blues Band, han editat el cinquè àlbum “Blues Enough” (Frank Roszak Promotions), un treball carregat de blues & boogie, funk, blues shuffles, slow blues o blues rock. Aquests veterans bluesmans han fet unes gravacions molt actuals amb una important secció de vents. 






                                                    



                        




Mike Eldred Trio – 61/49 

Arribats de California el trio de blues The Eldred Trio una banda de blues, rock i rockabilly, la formen el guitarrista i vocalista Mike Eldred va tocar amb els Stray Cat Lee Rocker, John Bazz baixista va ser fundador del Blasters i Jerry Angel als 10 anys tocaba la bateria profesionalment i als 21 anys tocaba amb Leon Russell, presenten nou disc “61/49” (Frank Roszak Promotions), tot son temes escrits per en Mike un gran album amb molt de blues on hi col•laboren musics de molt prestigi com Ike Turner, Kid Ramos, Jeff Turnes i molts mes. 


                                                                           Bjorn Berge – Mad Fingers Ball 


Temps per escoltar al bluesman norueg Bjorn Berge, impresionant amb la guitarra acustica i porta molts anys rodant en l’escena del blues a Europa, acaba d’editar nou album amb una veu prou particular dura i profunda fent un blues una mica aspre que en alguna canço que fins hi tot recordar al blues de T-Model Ford o R.L. Burnside, el disc s’anomena “Mad Fingers Ball” (Jazzhaus Records), esta editat en tres formats digital, cd i tambe en vinil, s’hi poden escoltar temes originals i versions de Willie Dixon o Robert Johnson. 




Chicago Kingsnakes – Blue Mosaic 

Més blues, ara amb The Chicago Kingsnakes. Són tot uns veterans amb uns 30 anys dedicats a la musica des de la ciutat de Chicago, amb un blues tradicional aquesta banda que han rodat molt i han acompanyat de gira a bluesmen històrics com Little Milton, Junior Wells o Byther Smith. Ara ens presenten la seva última gravació, és “Blue Mosaic”. En aquest nou disc no hi pot faltar el so de Chicago, també hi aporten tocs de soul i r&b  amb 12 temes originals composats pel lider de la banda James “Ang” Anderson. 









                                        





B & The Axxmann – Born With The Blues 

Ara un duet de blues que es varen conéixer casualment en un concert a Michigan l’any 2010 i allà va començar la col•laboració. Us parlo de Bea B & The Axxmann. Nascuda al Mississippi, Bea Bahr és vocalista i als 5 anys ja cantava a l'esglesia. Ha format part de diferents bandes de blues. Ell es tot un bluesman, el guitarrista Irlandès Matt "The Axxmann" MacDermaides als 11 anys ja tocava. Junts han editat l'àlbum de debut “Born With The Blues” amb composicions pròpies. Fan un blues de molta qualitat i s’han acompanyat per una bona  banda.



                                                             The Planetary Blues Band – The Myth of Progress 

D’Estats Units una interessant banda, The Planetary Blues Band. Són residents a una localitat propera a Chicago, la ciutat del blues. Després d'uns inicis tocant rock es varen anar decantat cap el blues, han escoltat a moltes bandes de blues de Chicago que els han influenciat  molt. Avui escoltarem el nou àlbum “The Myth of Progress” (Doug Deutsch).

Aquest quartet presenten bon blues i rock i el formen els tres germans Schaefer-Murray, en Martin guitarra i veu, en Bobby al baix i també a la guitarra en Michael, i un amic seu, en Joe Hengstler que és el bateria.



Punt i final per avui. Un programa on us he apropat una combinació de molts estils dins del blues, us emplaço fins a la propera edició.

No comments:


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.