Google

25 April 2013

Red Hot Blues - Radio Show Podcast 25 Abril

En l'edició d'avui tindrem ritmes variats blues, soul, góspel, rock. Un bluesman suec que que ens acosta fins el so del blues del Delta del Mississippi, un músic d'Alabama que fa un homenatge als pioners del piano blues. Anirem fins Australia per escoltar blues i rock i tornarem a casa amb dos bandes de Barcelona i una de Sevilla amb el millor blues, rock and roll i r&b. 

Curran & The High Falutin Band - Proof of Love! 

Bues, gospel i soul és el que fan Gracie Curran & The High Faluti Band. Aquesta banda va ser premiada com la millor banda de blues de Boston l'any 2012. Grace de jova cantava en el cor de l'església dirigit per la seva mare i escoltava discos dels Allman Brothers amb el seu pare. L'han influenciat cantants com Billie Holiday o Sharon Jones. Ara fan el debut amb l'àlbum “Proof of Love!”, un treball molt interessant i de molta qualitat.




Deep Blues - Live Luz De Gas 2013 

Són una banda de blues i r&b que va ser fundada a Barcelona l'any 2011. S'anomenen Deep Blues, els músics que la formen provenen de diferents formacions dels anys 80 com el grup Grec, Los Pasante, Los Siguientes i d'altres. Actualment estan preparant el seu primer àlbum, avui els escoltarem en unes gravacions en directe fetes a Barcelona el 15 de gener d'aquest any: "Live Luz De Gas". Presenten un blues directe molt potent, els acompanyen molts amics com Lluís Coloma, Max Sunyer o Agustí Mas i molts d'altres. 










      



                                            
Mark Bahamonde - Mark Bahamonde 

Avui us vull presentar també un guitarrista de Barcelona amb mes de 20 anys de carrera professional, en Mark Bahamonde. Ha estudiat musica, ha treballat de productor i també ha format part de diferents bandes com TheNikolsons, Donovan o Discipulos de Otilia. Escoltarem el seu àlbum de debut  que porta el seu nom, "Mark Bahamonde", en el que es poden escoltar unes gravacions de qualitat amb molt de blues, rock, jazz i soul.  Són cançons composades per ell i versions de clàssics del blues com Buddy Guy, Robert Johnson o BB King. 


            
Azoteita Experience -- Javirock Festival 2012 

La banda Azoteita Experience va ser fundada l'any 2010 per Antonio Piano i Juanillo Walker i actualment presenten blues i rock and roll. Els escoltarem en unes gravacions en directe a Villaverde del Rio, a prop de Sevilla,  en el "Javirock Festivall 2012",  És una formació composada per Tony Van Loy a la veu, a la guitarra Juanillo Walker, Manolo Lopez toca el baix i el bateria es Alvaro Lopez. 





 Big Llou Johnson -- They Call Me Big Llou 

Ara es el torn d'un gran vocalista, Big Llou Johnson. Es va criar al costat oest de Chicago, una zona dura i violenta. És un music emergent i versàtil influït per Howlin Wolf o Willie Dixon i s'el compara amb Barry White i Isaac Hyes. Aquest any debuta amb l'àlbum "They Call Me Big Llou" amb molt de blues, funk, r&b i tocs de jazz. 






Vdelli -- Never Going Back 

Temps ara per uns històrics del blues i el rock Austràlia, són Vdelli. Els seus components provenen de diferents formacions i l'any 1997 a Perth varen formar aquest trio ja consolidat. Porten molts anys a la carretera per escenaris d'arreu del món, una banda que en poc temps varen tenir molt èxit i que han telonejat a grans musics com ZZ Top, BB King, Buddy Guy i d'altres. Ara han editat el seu catorze àlbum anomenat "Never Going Back" (JazzhausRecords) amb totes les composicions originals. 



Bottleneck John -- All Around Man 

Bottleneck John és un bluesman nascut en un petit poble de Suècia on també hi ha bon blues. A casa d'en Johan Eliason els seus avis eran musics, tocaven folk suec. Ell va fer les seves primeres gravacions en una vella gravadora als tres anys amb el seu avi. A aquest guitarrista i compositor de blues li agrada molt interpretar l'estil de blues que es feia al Delta del Mississippi als anys 20 i 30, tal i com queda reflexat en les seves diferents gravacions. Ara presenta el nou àlbum "All Around Man" amb la seva banda, hi trobem versions i temes originals. 













                                        

Chuck Leavell -- Back To The Woods 

El veterà pianista d'Alabama Chuck Leavell porta molts anys dedicats al blues, és un music d'estudi molt apreciat que ha tocat en gravacions de musics com George Harrison, Eric Clapton o John Mayer. També ha  acompanyat en diferents concerts als The Rolling Stones i va ser un dels fundadors dels Allman Brothers Band. En aquest nou àlbum "Back To The Woods" (Crosscut Records) fa un homenatge als pioners del piano blues com Leroy Carr, Otis Spann, Ray Charles o Little BrotherMontgomery.


Amb totes aquestes propostes una setmana més presentant el blues d’arreu, us espero en el proper Red Hot Blues.

No comments:


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.