Google

16 May 2013

Red Hot Blues - Radio Show Podcast 16 Maig

En el programa d'aquesta setmana dos bandes de Madrid una fent un potent rhythm & soul i l'altre bon blues presidit per les harmòniques. D'Estats Units dos grans formacions, la primera liderada per un excel·lent i prestigiós guitarrista de blues i la segona ens apropa jump blues, rockabilly i swing. 

 The Lucilles (Spain) -- Sweet Soul Music Vol 1


Avui els primers convidats són una potent banda de rhythm & soul anomenats The Lucilles amb molt de ritme des de Madrid. Està liderada per la model i cantant mexicana Lucille. Ara han editat el primer disc "Sweet Soul Music Vol 1" (Gaztelupeko Hotsak), molta musica negra, hi ha originals escrits pel baixista de la banda Aldo Cavaleiro, un experimentat music, i versions de clàssics de l'història del soul, cançons de Otis Redding, Sam Cooke o James Brown. 





Ronnie Earl and the Broadcasters (USA) -- Just For Da

El proper músic Ronnie Earl va néixer a Nova York l'any 1953 i es va introduir a la música als 10 anys i als 20 va agafar la primera guitarra. És un dels guitarristes de blues més prestigiosos amb una llarga carrera i justament l'octubre d'aquest any es commemoren els 25 anys del naixement de la seva banda Ronnie Earl And The Broadcasters. Avui escoltarem un impressionant àlbum gravat en directe l'any 2012 al Regent Theatre deMassachusetts, "Just For Day" (Stony Plain Records), amb blues, r&b, boogie woogie i tocs de jazz. És un disc tot instrumental de molta qualitat on tan sols en un tema hi canta Diane Blue, tot són composicions del mateix Ronnie Earl així com també versions de John Coltrane, Billi Foster o Porter Grainger. 









                        





Ñaco Goñi (Spain) -- Blues Con Los Colegas II 

De Madrid escoltarem un dels grans de l'harmònica que porta tota una vida dedicat al blues. Ell és  Ñaco Goñi, quan tenia 14 anys deixa els estudis i va baixar al metro per tocar amb el músic Malcom Scarpa, aixií va començar la seva carrera en la música. Ha tocat amb diferents bandes com Mermelada, Tonky Blues Band, Los Jokers o LosBluescavidas, i ho ha fet per tot el el país en festivals i clubs. En el programa d'avui recuperem un doble àlbum del que ja us he presentat el CD 1, avui li toca al CD 2 "Blues Con Los Colegas II", un disc amb interessants versions de clàssics del blues i també cançons originals d'en Ñaco. En aquestes gravacions esta acompanyat de grans amics que també es dediquen  al blues com Armando Merce, Joan Pau Cumellas, Antonio Serrano, Kapo Alburquerque, David Garcia, Stevie Zee, Smiling Jack Smith, Fede Aguado, Big Mama Montse, Victor Puerta o Xulián Freire, entre molts d'altres. 



Big Papa and the TCB (USA) -- Six Pack Of Cool 

I avui també podreu escoltar jump blues, rockabilly i swing de la ma de la banda Big Papa And The TCB, formacio de 6 musics nascuda l'any 2006 a la zona de Califòrnia. Han estat guanyadors de varis premis relacionats amb el blues i el swing. El fundador i líder de la banda és el guitarrista Chris Thayer, ara presenten el nou àlbum "Six PackOf Cool" (Frank Roszak Promotions), unes gravacions on tot són composicions del mateix Chris, un disc molt ben treballat. 



Fins aquí el gran protagonista del programa que ha estat una setmana més el blues i totes les seves variants, us espero en una propera edició.

No comments:


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.