Google

02 May 2013

Red Hot Blues - Radio Show Podcast 2 Maig

Avui diferents convidats de luxe, dos grans mestres de l'harmònica des del Guadalquivir fins a Mississippi. També gaudirem del fill d'un dels mestres del blues, Muddy Waters, i escoltarem una jova formació del Regne Unit amb rockabilly, blues, jazz i jive. A més, ens arriba una banda d'Argentina amb bon blues, shuffle i swing de Texas i Chicago. Per acabar un bluesman de California amb molt de talent.

  Mingo and The Blues Intruders (Spain) -- Wild Wild Women 

Un dels grans mestres de l'harmònica nacional, des de Sevilla Mingo Balague. De molt jove tenia passió per l'harmònica, la primera la va tenir als 12 anys, ha tocat en diferents bandes i l'any 1985 va entrar a formar part de la Caledonia Blues Band.  Més tard va formar The Blues Machine i The Blues Blasters i l'any 2002 liderar el quartet Mingo and The Blues Intruders. En el seu nou àlbum en Mingo una vegada mes demostra la gran qualitat com a músic de blues, "Wild Wild Women" amb originals i versions a l'estil del blues eléctric de Chicago o jump blue. Hi col·laboren Lluis Coloma al piano i les  vocalistes Vicky Luna i Pamela Soule.



Escolta el podcast  ♫  Listen Radio Show
                    


Big Bill Morganfield (USA) -- Blues With A Mood 

El proper convidat s'ha convertit en els últims anys en un dels millors talents del blues als Estats Units, fill d'una de les grans llegendes del blues, el mestre Muddy Waters. És en Big Bill Morganfield, que desprès de la mort del seu pare l'any 1983 es va comprar una guitarra amb l'intenció d'aprendre a tocar per fer-li un homenatge al seu pare i aixi va ser com es va iniciar en aquest món del blues. A l'any 1999 edita un primer disc "Rising Son". Avui presentem el nou àlbum "Blues With A Moon" (Frank Roszak) produit per Colin Linden. En aquest disc en Big Bill interpreta el so del blues a l'estil dels grans bluesmen com Howlin' Wolf, John Lee Hooker, Muddy Waters o Robert Johnson.
















James Cotton (USA) -- Cotton Mouth Man 

Va néixer en una plantació de cotó a Mississippi l'any 1935 i els seus amics li deien cotó (Cotton),  d'aquí ve el seu nom artístic James Cotton. Els primers sons que de petit va aprendre a fer amb l'harmònica varen ser el d'un pollastre i el tren, escoltava blues amb una vella radio i de petit va ser capaç de reproduir temes de Sonny Boy Williamson i d'altes. Ara presenta el nou àlbum "Cotton Mouth Man" (Alligator Records), amb la veu molt tocada per una malaltia a la gola, així i tot encara es capaç de bufar l'harmònica amb potencia i fer grans temes apropant-nos al millor blues amb molts bons musics els que li fan costat i grans vocalistes com Darrel Nulish, Keb Mo, Ruthie Foster, Joe Bonamassa o Gregg Allman, entre d'altres.






Little Jo & The Misfits (UK) -- Shootin The Breeze 

Des del Regne Unit una banda que varen formar l'any 2012 la vocalista Joanne Waldron i cinc musics més, són Little Jo & The Misfits tocant diferents estils, rockabilly, blues, jazz i jive.  Fan versions de clàssics com Little Walter, Willie Dixon o Etta James i actualment ja tenen les seves pròpies composicions. Debuten amb un EP auto produït que sortirà el 21 de maig i que avui us presento en exclusiva, és el treball  "Shootin The Breeze".




Blues Del Sur (Argentina) -- Volver 

De Buenos Aires una banda que porten anys pels camins del blues i el rock. No són nous en el programa, ja varem presentar els àlbums que varen editar l'any 2000 i 2005. Us parlo de la banda "Blues del Sur", tenen una forta influencia del blues, shuffle i swing de Texas i Chicago. Ara presenten el seu quart àlbum, "Volver", on tot són composicions originals del guitarrista i compositor Marcelo Marin.




Brad Wilson (USA) -- Singles 2013: Sugar Sweet -- Blues Magic 

Ara un bluesman carismàtic i amb molt de talent, és compositor i guitarrista i interpreta blues, rock, r&b i música americana en general. Durant un any fa uns 150 shows, té molta experiència i avui l'escoltarem. Es tracta del californià Brad Wilson que presenta en aquest 2013 els singles: "Sugar Sweet" "Blues Magic, com sempre amb força i qualitat ens apropa les seves bones composicions.












 



Fins aquí una setmana més una amplia selecció de música negra. La setmana vinent us espero amb més actualitat musical.

No comments:


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.