Google

08 August 2013

Red Hot Blues - Radio Show Podcast 8 Agost

Comencem al nord d'Europa amb blues des d'Irlanda. També tindrem el retorn d'una de les bandes pioneres del blues a Catalunya amb un nou disc i unes gravacions de 1997. Un bluesman de Baltimore que no deixa enrere les arrels del blues, afegirem a la sessió el blues d'un argenti establert en terres catalanes i acabarem al Regne Unit per una jova banda. 


Andrew Strong (Ireland) - Live, The Commitments Years & Beyond


El primer bluesman del programa arriba de Dublin, Andrew Strong, fill d’un cantant de rock dels 70 i que als onze anys va formar una banda amb companys d’escola anomenada “Perfect Stranger”. Va anar passant per diverses bandes fent blues, soul, r&b i rock clàssic a l’any 1993 va enregistrar el seu primer disc en solitari “Strongara". Ara ha editat un nou disc, “Live, The Commitments Years & Beyond” (Dixiefrog), es tracta d’un potentíssim àlbum en directe ple de soul, blues, i rock clàssic. 



Escolta el programa ♫ Listen Radio Show

New post & podcast every thursday


Profesor Merchan & Chento Briganti The Same Old Bunch Blues Band (Spain) - 1997 

Anem a escoltar blues en el record amb dos dels bluesmens històrics en el panorama nacional català. Varen ser claus en els orígens del blues fet a casa nostre als anys 70, 80 i 90, us parlo de José María "El Profesor" Merchan i Vicente Garcia “Chento” Briganti. Varen tenir diferents formacions de blues, una d’elles va ser Profesor Merchan & Chento Briganti The Same Old Bunch Blues Band. Avui farem un repàs a unes gravacions de l’any 1997  amb una banda formada per Noelia White i Sweet Littel Montse a la veu, Queco Pujol al piano, l’harmonica de David Marinez, la guitarra de Carles Nadal i tancant la formació José María "El Profesor" Merchan al baix i a la bateria Vicente Garcia “Chento” Briganti. 



New Blues Explosion (Spain) - Demo 2012

Aquests dos mateixos bluesmen, en José María "El Profesor" Merchan i Vicente Garcia “Chento” Briganti, que estan en bandes des dels 14 anys, varen ser dos dels fundadors d'una antiga banda de blues a Catalunya anomenada "Blues Explosion. Ara amb el pas dels temps han tornat en format de trio com a New Blues Explosion, els acompanya a la guitarra i veu Sergio Giunta "El Sangre" i "El Profesor" al baix amb en “Chento” a la bateria, avui els podreu escoltar fent bon blues en una “Demo” gravada l’any 2012. 



Dennis Jones (USA) - My Kinda Blues 

Temps ara per un bluesman de Baltimore i amb un estil únic i contemporani, encara que no deixa enrere les arrels del blues. Es tracta de Dennis Jones, als 13 anys comença a tocar la guitarra, un guitarrista I compositor molt influenciat per grans bluesmens com Jimmy Page, Jimi Hendrix, BB King o Albert King, des de l’any 2003 ha publicat quatre àlbums amb el seu propi segell Blue Rock Records, avui escoltaré-ho el seu nou àlbum que m’ha fet arribar anomenat “My Kinda Blues”, esta ple fins a dalt de bon blues de molta qualitat.













Dany B (Argentina) - Push Up Blues 

El proper bluesman arribat de l'Argentina però establert a Catalunya és Dany B, nascut a prop de Buenos Aires de jova ja escoltava rock urbà de bandes com Pappo, Manal, o El Reloj, de mica en mica es va anara introduint en el mon de la musica composant i aprenent a tocar la guitarra, va passar per diverses bandes, es va caracteritzar per tenir una manera molt particular de difondre el blues, avui us apropo el seu nou àlbum publicat a Europa anomenat “Push Up Blues”.




Red Butler (UK) - High Bit Rate 

Avui a lla recta final del programa els Red Butler son una jova banda de blues del Regne Unit, amb molt de talent i una amplia experiència al llarg de cinc anys en diferents bandes, esta composara per la gran veu de Jane Pearce, el guitarrista Alex Butler en Charlie Simpson a la bateria i Steve Eveleigh al baix, han debutat amb l’edició d’un interessant EP anomenat "High Bit Rate" (Outlaw PR)



I per avui això es el que ha donat de si aquesta sessió de dues hores amb el blues més actual, us espero en el proper programa.

No comments:


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.