Google

12 September 2013

Red Hot Blues - Radio Show Podcast 12 Setembre

Comencem rendint tribut a un gran bluesman andalús amb unes gravacions inèdites. Seguim amb un texà que ha estat un dels puntals del blues al sud de Californià i un nou àlbum del fill de tota una llegenda com va ser Carey Bell. Bon blues amb un americà i un andalús junts en directe, temps per un virtuós bluesman canadenc, i acabarem a una blueswoman des de Cincinnati que combina el blues, funk, rock i musica d’arrel americana. 

Mr. Lucky & Los Hermanos Roncha (Spain) - Gravaciones Ineditas 2012 

Avui faig un tribut al bluesman Lucky Tovar que va morir el juny del 2012, un andalús que va formar part de diferents bandes, fundador de Casagrande Blues Band i també conduïa tres programes a Radio Tomares, un d’ells Terminal Blues, i des de l’any 2010 formava part de la banda Mr. Lucky & Los Hermanos RonchaUn gran amic seu, el guitarrista Chema Nuñez, i un dels musics del quartet en actiu  Los Hermanos Roncha m’ha enviat unes gravacions inèdites de blues encara sense acabar de polir d’un àlbum inacabat que finalment no va poder sé editat degut a la mort de’n Lucky. Totes les cançons que escoltareu són escrites per Mr. Lucky i la música composada per la banda.




New post & podcast every thursday   

Sugaray Rayford (USA) - Dangerous 

Bon blues des de Texas amb el músic Sugaray Rayford. És vocalista i va començar la carrera de ben petit cantant i tocant la bateria a l’esglesia on va tenir molta influencia del gospel. Forma part de la gran banda The Mannish Boys, cal dir que ha estat un dels bluesmens importants en el blues del sud de Californià. Presenta un nou disc en solitari “Dangerous” (Delta Groove Music), on hi trobem molt de blues i soul amb grans versions i acompanyat per alguns dels musics de la banda The Mannish Boys com són Randy Chortkoff, Kim Wilson, Mike Welch o Fred Kaplan. 
















Lurrie Bell (USA) - Blues In My Soul 

Es tot un luxe poder escoltar el blues del fill d’un dels grans mestres de l’harmónica com és Carey Bell, es tracta de Lurrie Bell que amb 5 anys va aprendre a tocar la guitarra, a més es va criar envoltat de moltes de les llegendes del blues com Big Walter Horton, Eddie Taylor o Sunnyland Slim i que gràcies a ells i al seu pare ara poden escoltar a un gran bluesman. Als setze anys tocava amb Willie Dixon. En aquest 2013 presenta nou àlbum “Blues In My Soul” (Delmark), un disc carregat de versions i temes d’ell. Col•laboren en el treball destacats músics com Mattew Skoller, Willie Hayes, Roosevelt Purifoy i Melvin Smith. 


Smiling Jack & Antonio Toledo (USA/Spain) - At Cambayá Club 

Dos grans guitarristes junts, Smiling Jack & Antonio Toledo. Són dos veterans músics, Smiling Jack es d’Estats Units però resident a Madrid ha tocat una mica de tot, cantant i ballarí de claqué en els 50, cantant folk als 60 a Nova York, toca folk-rock en els 70 i 80 així com country a principis dels 90 per acabar finalment en el blues més pur. Antonio Toledo és de San Fernando a Cadiz als nou anys va aprendre a tocar la guitarra i als catorze va formar la seva primera banda de blues, va estudiar guitarra clàssica i també s’interessa pel jazz. Presenten l’àlbum “At Cambayá Club” (Cambaya) on totes les cançons son composades per Smiling Jack, aquestes gravacions en directe es varen enregistrar el febrer del 2012 a Antequera. 


David Gogo (Canada) - Come On Down 

Temps per escoltar a un virtuós de la guitarra, el canadenc David Gogo, com la majoria de músics de blues que poso en el programa comencen de molt petits, ell va agafar la primera guitarra als cinc anys i als quinze va conèixer a Stevie Ray Vaughan, així va ser com s’interessar pel blues, als setze anys ja treballava com a music i va formar la seva primera banda anomenada The Persuaders. Avui us vull presentar el seu tretze àlbum “Come On Down” (Cordova Bay Records), en David ens mostra un cop més el seu talent a la guitarra així com en les composicions. 
















Kelly Richey (USA) - Sweet Spirit 

Ara toca escoltar una barreja de blues, funk, rock i música d’arrel americana. Arribada des de Cincinnati, Kelly Richey, compositora, guitarrista i vocalista porta ja 25 anys de carrera professional. Diuen que Kelly Richey és “Stevie Ray Vaughan atrapat en el cos d’una dona amb Janis Joplin que crida per voler sortir”. Escoltarem el seu nou disc “Sweet Spirit” (Frank Roszak Promotions), on s’aprecia molt bé la seva llarga trajectòria en el món de la música.

Espero que la selecció d’avui hagi sigut del vostra gust, us espero en una nova edició amb tot el blues.

No comments:


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.