Google

05 September 2013

Red Hot Blues - Radio Show Podcast 5 Setembre

Avui tot el programa està dedicat a grans bandes de la Península, anirem fent camí tot passant per Santiago de Compostela, Madrid, Valencià, Barcelona, Murcià, Cordoba i Bermeo. Podreu escoltar una combinació de molts estils com blues, soul, jazz, rock & rol, blues de Chicago, boogie woogie o delta punk blues. 


Xulian Freire & Ñaco Goñi (Santiago de Compostela/Madrid) - El Blues Ke Te Cuén 

Obrim amb dos grans bluesmen, Xulian Freire & Ñaco Goñi. En Xulian de Santiago de Compostela, veu i guitarra, l’any 1992 va començar a tocar de l’institut en bandes de rock i al poc temps s’interessar pel blues, va tocar la bateria en la Red Blues Band d’Adrian Costa i Marcos Coll. Actualment té una manera molt particular a l’hora de tocar la guitarra a l’estil del vell blues. En Ñaco es de Madrid vocalista i harmonicista, als 14 deixa els estudis i va anar a toca blues al metro de Madrid juntament amb en Malcom Scarpa, a partir d’aquí té una amplia trajectòria i molta experiència a l’hora d’interpretar el blues. Ara presenten un cop mes un nou àlbum junts “El Blues Ke Te Cuén”. 


Escolta el programa  ♫  Listen Radio Show


   New post & podcast every thursday   


Mississippi Alligator (València) - The Real Dirty Folk Blues

La propera banda és valenciana, Mississippi Alligator, varen començar com a duet l’any 1995 els músics Alberto Heras i Looke, feien punk blues en castellà. L’any 2005 varen publicar el seu primer disc “Babylon Boogie” i al llarg d’aquests anys han passat molts musics per la banda, actualment es descriuen com a una banda de delta punk blues, en les seves gravacions hi trobem bon boogie woogie i rock & roll, han publicat varis EP’s un dels últims que l’escoltarem sencer es “The Real Dirty Folk Blues”, aquesta gravació esta formada per els musics Alligator One que toca la guitarra slide, Ana Hendrix guitarra acústica, la veu la posa Queen Bee i en Danny Boy a l’harmonica. 
















Los Bluesfalos (Múrcia) - Lo Mejor De Los Bluesfalos 

L’any 1987 a Múrcia el compositor, cantant i guitarrista Manuel Gòmez “Slim Gòmez” va funda la banda Los Bluesfalos, aquest music se'l considera com un dels pioners del blues cantat en castellà a l'estat espanyol, la banda fa un blues de qualitat i també contundent rock & roll, son moltes actuacions i també s’ha de dir que en Joe Cocker els va triar com a grup convidat en la seva gira espanyola, conten amb diversos àlbums publicats, avui us presentaré el disc on es recullen el mes de vint anys que porten en l’escena del blues nacional anomenat “Lo Mejor De Los Bluesfalos”



Red Moods (Barcelona) - Lookin For A New Skin 

Red Moods es un duet creat l’any 2012 per la cantant Cristina Carrasco, entre els anys 2005 i 2006 inicia la seva carrera musical, ha fet un llarg camí a la recerca d’un so i estil propi entre el blues i el jazz, ha liderat diverses formacions. L’altre music music fundador es el guitarrista de Paris Thierry Courault amb mes de 20 anys de carrera professional entre Londres i Paris, ha treballat amb Chuck Berry, Little Richard, Ignasi Terraza i d’altres. Junts presenten un disc de molta qualitat “Lookin For A New Skin”, ple de versions de clàssics del blues i el jazz com T-Bone Walker, Duke Ellington o Billie Holiday, gravació on hi col·laboren varis musics.



Triblus (Cordoba) - Vamos Tarde 

Anem a escoltar a una banda de Cordoba els Triblus, aquest nom va sorgir de les paraules trio, tribu i blues, passat el temps i desprès de diversos canvis significatius en la banda han acabat en format de quintet i amb un estil blues punk, una formació amb moltes influencies que han quedat molt ben reflectides en les composicions originals del seu primer àlbum amb el nom de “Vamos Tarde”, on també hi ha versions a clàssics del blues. 
















    Doctor Blues (Bermeo) - The Best Of Doctor Blues 

Des del País Vasc de Bermeo concretament arriba el vetara bluesman Mikel Monasterio “Gotzon” conegut com a Doctor Blues, aquest bluesman ha format part de bandes llegendàries de Bilbao des dels anys 70 es va moure en diferents estils com, jazz, reggae, hard-rock, rock and roll o blues, com podeu veure té una amplia trajectòria, avui l’escoltem en un àlbum on es recull una selecció del seu blues en diferents anys “The Best Of Doctor Blues”



Bakin’ Blues Band (Santiago de Compostela) - Jumpin’ In A Deep Blue Sea 

Blues des de Galícia una banda que porten molt de temps interpretant musica negra, els seus musics han estat en diferents formacions des de principis dels anys 90 i que des de l’any 2008 han format Bakin’ Blues Band, d’un quartet originalment ha acabat siguen un septet, en ella hi ha professors d’escoles de jazz i blues de Santiago de Compostela i Madrid, amb molta energia combinen el blues de Chicago, soul i boogie woogie, presenten disc de debut “Jumpin’ In A Deep Blue Sea” set versions de clàssics i un tema original d’ells. 



Espero que aquest recorregut del blues peninsular us hagi agradat. Us espero la propera setmana .  

No comments:


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.