Google

03 October 2013

Red Hot Blues - Radio Show - Podcast 3 Octubre

Comencem a Madrid amb un EP de debut, escoltareu dos grans bluesmens junts arribats de Texas i Louissiana,  un músic d’origen Italià que fa bon blues de Chicago, també versions en català de clàssics des del Rosselló França, podreu escoltar blues fet a Suècia i, arribada de Missouri, una blueswoman de 22 anys. Per acabar el country blues més clàssic, l’autèntic so del delte del Mississippí. 

Escolta el programa ♫ Listen Radio Show

New post & podcast every thursday   


Compañia Walter (Spain) - Opera Prima 


Avui els primers convidats són de Madrid. Tot va començar quan dos vells amics varen formar un duet de blues us parlo d'Oscar “Madison” guitarra i David “Bombo” veu i harmònica, amb el temps hi han afegit dos músics més Juan Manuel Gómez al baix i Edu Fagés “The Doctor” a la bateria i així es com s’ha format l’actual banda Compañia Walter, amb un repertori de versions passades al castellà, ara estan fent composicions d’ells mateixos i han editat el primer treball en format EP anomenat “Opera Prima”.




Smokin' Joe Kubek & Bnois King (USA) - Road Dog’s Life 

Tornen amb nou disc dos grans monstres del blues novament junts Smokin’ Joe Kubek & Bnois King.  Presenten l'àlbum “Road Dog’s Life” (Delta Groove) tocant blues a l'estil de Texas. Porten ja més de vint anys junts compartint escenaris i gravacions, Smokin’ Joe Kubek nascut a Texas de jova va tocar la guitarra en la banda Texas Cannonball de Freddy King molt influenciat per bandes de hard-rocking blues dels anys 70 i 80, i des de Louissiana el també guitarrista Bnois King va tenir banda pròpia en els anys 80 influenciat per T-Bone Walker o BB King i també pels sons del soul i el jazz dels 50 i 60.











                         




Studebaker John’s Maxwell Street Kings (USA) - Kingsville Jukin’ 

Amb tan sols set anys John Grimaldi, nascut a la part Italiàna de Chicago, va començar a tocar l’harmònica als set anys, esta molt influït per la música que escoltava al carrer on va créixer Maxwell Street de Chicago. Conegut en l’escena del blues com a Studebaker John, un bluesman que toca la música que li agrada, el vell blues de Chicago, i això queda reflectit en les composicions. Molt influït per Hound Dog Taylor, Muddy Waters, Little Walter o James Cotton. Ara en format de quartet Studebaker John’s Maxwell Street Kings ha gravat “Kingsville Jukin’” (Delmark Records).




Blues De Picolat (France) - Angel De La Nit 


Ara una banda que des del Rosselló a França porta ja mes de 20 anys fent diferents estils blues, soul, jazzy i gospel, son Blues De Picolat Acaben de publicar el sisè àlbum “Àngel De La Nit”, on amb molt d'estil adapten al català d'una manera molt elegant temes de grans mestre del blues clàssic, com King, Kenny Neal, Elmore James o Charlie Patton. Com a curiositat dir que el nom es un joc de paraules a partir d’un plat típic del Rosselló les boles de picolat (mandonguilles amb salsa). 




T-Bear & The Dukes (Sweden) - Ice Machine 

Blues fet a Suècia amb una banda liderada per Torbjöm “T-Bear” Solberg, amb una veu expressiva i directa, unes composicions de blues creatives i excel•lent a la guitarra amb moltes influencies de grans bluesmens. A l’any 2004 va formar l’actual banda T-Bear & The Dukes, i acaben de gravar l’àlbum “Ice Machine” on amb molta qualitat interpreten nou cançons originals i la versió de dos clàssics un de Willie Dixon i l’altre de Stevie Ray Vaughan. 










                                     



Samantha Fish (USA) - Black Wind Howlin’ 

 Anem a Missouri per gaudir escoltant el blues de la joveníssima Samantha Fish, que amb tan sols 22 anys toca, composar i interpreta amb molt d’estil i qualitat blues-rock des de balades a temes contundents amb molta força. En el les composicions que ha fet pel nou disc “Black Wind Howlin’” (Ruf Records), hi incorpora tots els sons amb els que ha crescut però aportant la seva personalitat, un treball produït pel músic Mike Zito. 


Matt Baxter & Jake Sampsone (UK/USA) - Haunted 

Us portaré a fer un viatge a ritme del country blues dels camps de cotó del delta en companyia de dos bluesmens, un del Regne Unit i l’altre de Califòrnia, son Matt Baxter & Jake Sampsone, fa deu anys que es varen ajuntar per tocar el country blues més clàssic l’autèntic so del delta del Mississippí dels anys 30 i 40. Han enregistrat un gran àlbum “Haunted” (Frank Roszak Promotions), en Jake Sanpsone a la veu i al baix i en Matt Baxter la guitarra, han composat totes les cançons buscant el so més genuí del delta però amb un estil molt personal.



 Espero que us hagin agradat les set bandes d’avui, en el proper programa més blues.

No comments:


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.