Google

30 January 2014

Red Hot Blues - Radio Show - Podcast 30 Gener

Avui escoltarem una selecció de 10 bandes de blues, soul, jazz, rock and roll i r&b que hi ha arreu de la península. Són de Madrid, València, Barcelona, Vigo, Granada, Pamplona, Alacant, Sevilla i Lleida, excepte una, totes són noves bandes que s’escoltaran per primer cop en el programa. 

Escolta el programa ♫ Listen Radio Show

New post & podcast every thursday


BLAS PICON & THE JUNK EXPRES (Barcelona) - ASKIN’ OUT LOUT 



Blas Picon & The Junk Expres són una banda molt rítmica de Barcelona, que aposten pel so cru del blues com si fos el d’una vella locomotora, amb referències de músics com Jerry McCain, Kid Thomas o "Papa" George Lightfoot. És un trio format per Blas Picon veu i harmònica, Oscar Rabadán guitarra i en Reginald Vilardell a la bateria. Presenten un nou disc molt original i autèntic “Askin’ Out Lout”




DIXIE TOWN (Vigo) – O FURACAN 

Viatgem fins a Vigo per escoltar a Dixie Town un trio nascut l’any 2007, aquell mateix any varen debutar amb “Hardnighters, Bluesbelievers”. Tenen una varietat de registres el so Capitain Beefheart o Spencer Dickinson també ritmes com el de Ten Year After o blues texa a l’estil de Johnny Winter. Han editat el quart àlbum “O Furacan”.








BUFFALO RIVER BAND (Pamplona) – LIVE BURLADA BLUES FESTIVAL 2013 

Buffalo River Band són una banda nascuda a Pamplona el 2011, es mouen per diferents estils i versions de clàssics del blues i el rock i també toquen county dels anys 60 i 70. Aquest quintet esta format per tres músics nacionals i dos estrangers. Escoltarem unes gravacions en directe en el festival de blues de Burlada “Live Burlada Blues Festival 2013”



RAT POWER BLUES (València) – MAQUETA 2013 

La banda Rat Power Blues va ser creada el 2006 i es va consolidar el 2010, aquesta formació valenciana formada per quatre músics té un so que ha anat evolucionant amb els anys, fan power blues també toquen blues a l’estil més pur i rock, els han influenciat bandes com ZZ Top The Cult, Eric Clapton o Led Zeppelin. Avui us vull presentar les seves gravacions “Maqueta 2013”



ROCK’N ROLLA (Sevilla) – DE CERO 

Sis músics formen la banda sevillana Rock’n Rolla creada el 2008, la seva música és pur rock and roll i també el blues més clàssic també es mouen en altres estils. Aquesta formació té un potent directe i han estat guanyadors i finalistes en diferents concursos de música. Tenen una maqueta gravada en el 2008 i ara el primer àlbum “De Cero”

















SHOUT BLUES (Alacant) – DEMO 

D’Alacant és Roberto Hidalgo el guitarrista i cantant de blues va crear entre 2008 i 2009 un projecte musical personal Shout Blues, és un duet en format acústic on l’acompanya l’harmonicista i cantant Angel Garcia, el seu repertori es basa en temes propis i versions de clàssics del blues. Us deixo uns enllaços, àudios amb una interessant selecció i també uns vídeos. En el programa escoltareu una “Demo".



FERNANDO BEIZTEGUI BLUES BAND (Granada) – DEMO 


Temps per escoltar la “Demo” de Fernando Beiztegui Blues Band que són una banda de Granada, el fundador en Fernando va començar a donar les primeres passes amb una vella guitarra acústica del seu pare, l’han influït les guitarres de grans mestres del blues com Muddy Waters, Budy Guy, Elmore James o Charly Patton, l’any 90 forma la banda “Malayerba” que fa estar en escena durant deu anys. Actualment presenta bon blues, us deixo aquest enllaç on es recullen diferents cançons. 






SLEEPY ROOSTERS (Madrid) – AVANÇAMENT GRABACIONS ALBUM DE DEBUT 

De Madrid són Sleepy Roosters una banda de blues formada per cinc músics i creada el passat 2013, influïts pel blues de Chicago i el so primitiu i cru del Mississippi, toquen blues dels anys 40 als 60 grans clàssics com Muddy Waters, T-Bone Walker, Junior Wells, James Cotton o Freddy King. M’han enviat un avançament del seu proper àlbum de debut que actualment estan gravant. 
















ROUS ROOTS (Barcelona) - DEMO

Des de Barcelona els Rous Roots són una formació molt jove, una nova fornada de músics amb molt d'estil i amb moltes ganes de tocar. Presenten diversos estils que va del blues al rock and roll clàssic, passant pel soul i el jazz també toquen country i folk en aquest enllaç podeu escoltar el que fan. En el programa d’avui els escoltareu en una “Demo” on toquen bon blues. 



WHITE LYRIC BLUES (Lleida) – MAQUETA 2014 



White Lyric Blues són de Lleida, presenten blues, jazz, soul i gospel. És una banda en format de trio, cal dir que tots sòn professors a l’escola de música La Palma de Lleida, Banda formada per Susanna Hernandez és la cantant que ha passat per diferents bandes, Pancho Marrodan pianista ha estat amb diferents formacions locals i Luis Fernandez al contrabaix. Avui us presento una “Maqueta” gravada aquest 2014. Us adjunto el vídeo de presentació amb la canço "The Hard Times"




Fins aquí aquesta selecció de blues, avui amb un repàs a diferents bandes de la península, us espero en un proper programa.

No comments:


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.