Google

20 February 2014

Red Hot Blues - Radio Show - Podcast 20 Febrer

Avui escoltareu un harmonicista de Buenos Aires establert a Barcelona, els representants d’Espanya al concurs European Blues Challenger d’aquest any, bon country blues amb la unió de dos grans músics, un nord-amèricà i un alemany, també dues bandes del Brasil i Estats Units amb dos singles previs als seus nous àlbums, escoltareu una formació de blues tradicional  i des de Carolina del Sud una altre fent l’estil de blues Piedmont que debuten amb nou àlbum. 


   Escolta el podcast del programa ♫ Listen podcast Radio Show    


New post & podcast every thursday


TOTA BLUES (Argentina/Spain) – SAME WAY


El primer bluesman d’avui va néixer l’any 1974 a Buenos Aires, és l’harmonicista i compositor Flavio Rigotozzo, l'any 1994 juntament amb el seu amic de la infància el guitarrista Martin J. Merino varen formar Tota Blues, Són una banda de blues tradicional i també reprodueixen bon blues elèctric de Chicago. També dir que són la banda oficial de les gires a Espanya d’en Bob Margolin. Presenten nou àlbum “Same Way”, gravat en directe al Pocket Concerts #24 del Bad Music 2.0 de Barcelona el 5 d’abril del 2013.




A CONTRA BLUES – (Spain) – CHANCE 

A Contra Blues són una jova banda de blues de Barcelona. Aquest quintet format l’any 2005 varen gravar el seu primer treball el 2008. Són una formació amb un ampli recorregut i un repertori de blues tradicional i també composicions pròpies, han guanyat en cinc concursos de música diferents, han tocat en molts festivals i també han acompanyat a grans músics de blues. Aquest 2014 són els guanyadors per representar a Espanya en el concurs “European Blues Challenger”. Avui us vull presentar el seu cinquè disc “Chance”





DEEP DOWN SOUTH (USA/Germany) – AN ACOUSTIC JORNEY TO THE BLUES 

Greg Copeland i Martin Messing són dos grans músics que junts l’any 2006 varen crear el duo acústic  anomenat Deep Down South, En Greg és cantant i compositor de soul i blues, una veu lleugerament ronca, dir que la seva mare era cantant de gospel. En Martin és guitarrista i també compositor, als disset anys va aprendre guitarra, quedar fascinat per al blues dels anys 20 i 30 i l’any 1994 s’endinsa en el blues elèctric. Ara han gravat un àlbum carregat de blues “An Acoustic Jorney To The Blues” amb composicions originals i també quatre versions de clàssics del blues.




BLONDE BLUES (USA) – PREVIOUS SINGLE "GIRL LIKE YOU" NEW CD


D’Estats Units escoltareu una excitant banda de rock i blues i plena d’energia, els Blonde Blues, Formació de cinc músics tots ells de Carolina del Nord, són la nova generació del blues. Amb diferents àlbums gravats, avui escoreu “Girl Like You” el single d’avançament de què serà el nou àlbum que tenen previst gravar aquest any.



MARK ROBINSON (USA) – HAVE AXE-WILL GROOVE 

Viatgem fins a l’escena del blues de Nashville per gaudir del gran bluesman Mark Robinson, un músic que toca del blues més tradicional passant per altres ritmes com són el soul, funk i rock. Aquest guitarrista i compositor va debutar l’any 2010 amb el disc “Quiet Your Job-Play Guitar” ja presentat en el programa, ara torna amb una nova gravació “Have Axe-Will Groove” (Big Sister Productions), interpreten versions i originals, en format de trio i on conta amb la col·laboració de set músics. 
















MILL BILLY BLUES (USA) – MILL BILLY BLUES 

El blues ens porta ara a Carolina del Sud amb el quartet Mill Billy Blues, destaquen pel blues a l’estil Piedmont, també toca country, gospel i folk. En Freddie Vanderford, Shane Pruitt, Brandon Turner i en Matthew Knights porten dècades d’amistat i d'històries musicals junts, cadascun d’ells ha anat perfeccionant el seu estil. Ara debuten amb un interessant treball que porta el seu nom “Mill Billy Blues”.


LORENZO BLUES TRIO (Brazil) – PREVIOUS SINGLE "QUEBRANDO A CARA" NEW CD 

A Brasil també hi ha bon blues com el del guitarrista Lorenzo Tassinari, Explica que es va decantar per al blues després d’haver vist un concert d’en Jonn Mayer Trio, té un estil propi sense intentar copiar el so dels clàssics, vol ser original i natural tan tocant i també com composant. L’any 2010 va reactivar el projecte Lorenzo Blues Trio. Ara prepara el disc de debut que es dirà “Blues Guri”, es tracta de cançons que va compondre l’any 2009, avui avançament del single “Quebrando A Cara”. 




 Fins aquí les propostes de blues d'avui, si ha estat del vostre grat, us espero en el proper programa

No comments:


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.