Google

20 March 2014

Red Hot Blues - Radio Show - Podcast 20 Març

Obrim programa amb una banda de blues de Chicago, per continuar amb dues formacions de blues fet a Barcelona, una gran blueswoman fent tribut a Mississippi John Hurt, blues en directe per un harmonicista francés, també una banda que va neixer els anys 70 a Liverpool, i uns joves que fan blues modern des d’Estats Units, el punt i final el  posa blues en el record amb grans bluesmens gravacions dels anys 80 i 90.



Escolta el podcast ♫ Listen Radio Show

New post & podcast every thursday 


THE CASH BOX KINGS (USA) – BLACK TOPPIN 



Dins l’escena del blues de Chicago actual hi trobem a The Cash Box Kings, una jova i potent banda que la seva musica sona com el blues fet al delta els anys 20 i 30, també tenen l’esperit musical del blues de Memphis i Chicago dels anys 40 i 50, però que ells hi ha donat un ritme molt més actual. Des de Blind Pig Records presenten un nou album “Black Toppin”.





LOST & LONESOME BAND (Spain) – DEMO 

Ens quedem a Barcelona i el blues de la banda Lost & Lonesome Band, fan versions de classics del blues, on tambe hi trobem tocs de jazz i de boogie. Son dos cantants i harmonicistes en Miguel Angel Alonso “MA Lonesome” i l’Antonio “Lost Toni” Pastor que tambe es pianista, acompanyats per Jaume Ferrer al saxa, Juan Pastor al contrabaix i Adria Claramunt a la bateria, m’han enviat una “Demo” de tres cançons que avui serveixen com a presentacio de la banda. 

















RORY BLOCK (USA) – AVALON A TRIBUTE TO MISSISSIPPI JOHN HURT 

Ara una gran cantant i guitarrista de country blues nascuda a New Jersey Rory Block, als deu anys tocaba la guitarra, ha convertit la seva vida i la seva carrera a preservar el blues tradicional del Delta, porta ja molt de temps editant albums fent tribut a grans bluesmens classics com Gary Davis, Son House, Robert Johnson Mississippi Fred Mcdowell. I en l’ultima gravacio fa homenatge a un altre dels grans del blues amb l’album “Avalon A Tribute Mississippi John Hurt” (Stony Plain Records)



MARC CUEVAS & THE BLUES LOVERS (Spain) – DEMO 



Marc Cuevas & The Blues Lovers son una banda de blues de Barcelona, amb moltes influencies de Eric Clapton, Albert King, Buddy Guy o Freddie King. Aquest projecte es el retobament de dos musics Marc Cuevas veu i guitarra i Frank Andrada al baix, havien coincidit en la mitica banda “Los Gatos Locos”, en aquesta nova formacio estan acompanyats d’en Carles Domingo a la bateria i la col•laboracio habitual a l’harmónica de Lluis Souto. Els escoltem en una “Demo”.





NICO WAYNE TOUSSAINT (France) – THE MIGHTY QUARTET LIVE 

El proper bluesman es Nico Wayne Toussaint, que va descobrir el blues als quince anys tot i escoltan a Muddy Waters i James cotton, va formar la seva primera banda als vint, es un bluesman que amb la seva veu i harmonica, combina molt be el blues de Chicago dels anys 50 amb amb el blues mes contemporani, s’hi dedica profasionalment des de 1998. Presenta nou disc gravat en directa l'any 2012 en dos localitats franceses “The Mighty Quartet Live” (Dixiefrog)
















THE HEXMEN (UK) – GREAT NORTHERN SEAPOWER 

Anem fins al Regne Unit a finals dels anys 70 quan el cantant i harmonicista George Hexmen va funda juntament amb musics influients de l’escena de Liverpool la banda The Hexmen. Sempre ha estat coneguts com una banda de blues, pero amb un so extra afagit de musica indi agresiva i un transfons psicodelic. Han gravat un nou album “Great Northern Seapower”.


JC CROSSFIRE (USA) - WHEN IT COMES TO THE BLUES 


Des d’Estats Units us presento el compositor, guitarrista i cantant Joseph James Cannizzo Jr. als deu anys tocaba la guitarra, l’any 1976 va començar a tocar en clubs, el 1994 va montar una banda tribut a Stevie Ray Vaughan, entre moltes d’altres coses. Va ser l’any 1997 cuan fundar la banda JC Crossfire, aquest quartet actualment tocan un blues modern i ja tenen nou album editat “When It Comes To The Blues” (Bluzpik Media Group).




ALLIGATOR RECORDS PRESENTS: CRUCIAL ACOUSTIC BLUES (USA)



Temps pel Blues en el record amb grans bluesmens l'àlbum és "Crucial Acoustic Blues"són unes gravacions en format acústic de la discogràfica Alligator Records, es tracta d'una recopilació de cançons que formen part de diferents discs dels anys 80 i 90, escoltareu a Buddy Guy & Junior Wells, Lonnie Mack & Stevie Ray Vaughan, Koko Taylor & Keb' Mo' i Johnny Winter.





Espero que us ho hagi-ho passat d’allò millor amb la selecció de blues d’avui, us espero el proper programa.

No comments:


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.