Google

29 de maig 2014

Red Hot Blues: 8 Grans Dames del Blues Actual

El programa d’avui és dedicat exclusivament a 8 grans dames del blues actual. Passarem per Espanya, Regne Unit, Canada, Estats Units i Nova Zelanda amb ritmes que van des del blues, al jazz, al rock i també el soul. 


Escolta el podcast ♫ Listen Radio Show 

Live Thursday from 9 to 11 p.m. Spain time and then on PodcastQ & THE MOONSTONES (Spain) – EP "Q & The Moonstones" és la banda del guitarrista andalús Quique Bonal, al capdavant l'espectacular cantant sevillana Vicky Luna. Són una formació que la seva base és el blues tant amb temes propis com versions, on combinen el swing, rock & roll, soul i jazz. Els acompanyen Jose Mena a la bateria i al baix Nani Conde. Us presento el seu “EP” de debut.

CLARE FREE (UK) – DUST AND BONES 

Des del Regne Unit la guitarrista "Clare Free". Aquesta cantautora i compositora, que aporta molt de talent i gran qualitat en els seus treballs. Les seves composicions són principalment de blues, però també s’hi poden escoltar tocs de pop, folk i rock. Acaba d’editar l’àlbum “Butterflies”, però avui escoltareu el seu penúltim àlbum “Dust And Bones” (Outlawpr), ple de bon blues
POLLY O’ KEARY & THE RHYTHM METHOD (USA) –  COMPASS 

"Polly O’ Keary & The Rhythm Method" són una gran banda de blues Seattle. Aquest trio es liderat per la cantant Polly O’ Keary i tambe toca el baix. Porta més de 25 anys d’experiència en el món musical, ha cantat diferents estils. Amb 16 anys ja tocava en locals de Mèxic i a 28 anys s’enamora del blues. Presenta àlbum de debut “Compass” (Frank Roszak Promotions). RED & THE BLUE BASTARDS (Spain) – DEMO Amb la iniciativa de la cantant Cristina Carrasco, l’any 2011 es va formar la banda "Red & The Blue Bastards". L’origen d’aquest quartet de blues acústic és l’Escola Taller de Blues de Barcelona d’on provenen tots. Amb un estil propi interpreten al blues de Chicago i el blues rural. Els podeu escoltar en aquesta “Demo”.
SUNDAY WILDE (Canada) – HE DIGS ME 

Blues canadenc amb la cantant "Sunday Wilde". Amb una llarga carrera en la música ha guanyat molts premis tant interpretant jazz com blues, amb composicions pròpies. Les seves influències vénen de Ruth Brown, Bessie Smith, Big Bil Broonzy o Ella Fitzgerald. Ha gravat el seu tercer disc de blues “He Digs Me”.
MAKUINI (New Zealand) – ROLL OF THE DICE 

"Makuini" se la coneix en el món de la música com a “Ma Queenie”. Originària de Nova Zelanda i establerta al Regne Unit, Amb la seva potent veu ens apropa un ampli repertori amb molt de blues, soul i jazz. Dir que és una entusiasta de Etta James i Ella Fitzgerald. Escoltareu el segon treball que va gravar en format EP “Roll Of The Dice” (Outlawpr)


NUR (Spain) – DEMO JAZZ
Avui també en el programa la cantant i compositora Nuria Elósegui, que artísticament se la coneix com a "Nur". Toca diferents estils com són el rock, blues, soul i jazz en diferents formacions. Actualment té gravacions molt interessants. L’escoltarem en una “Demo Jazz” amb dos temes molt coneguts, acompanyada per gran Carlos Gonzalez al piano. 


MARILYN OLIVER (USA) – DEMO LIVE Una de les grans veus del Blues d'Ohio la cantant "Marilyn Oliver" mes coneguda com a “Queen of Blues”. Actualment està preparant l'àlbum de debut on es podran escoltar bones versions de clàssics del blues i del soul. Avui escoltareu “Demo Live” es tracta d'unes cançons gravades en directa, són dos clàssics “Thrill Is Gone” i “Proud Mary”.


Espero que us hagi agradat la selecció d'avui, fins el proper programa amb més blues.
Publica un comentari a l'entrada


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.