Google

01 May 2014

Red Hot Blues Radio Show 1 Maig

El programa s’obre a Estats Units amb el so del blues del Delta del Mississippi i el Southern soul. Un guitarrista canadenc que ha tocat amb llegendes del blues. Des de Washington un músic amb una trajectòria de més de 40 anys. Una banda catalana amb un repertori variat de blues, country, funk o blues/rock. Escoltareu la banda del fill del gran bluesman Magic Slim. També un pianista de blues amb més de 20 anys en l’escena de Nova York. I des de Barcelona una banda de blues i rock liderada per l'harmonicista Mike Shannon. 



Escolta el podcast ♫ Listen Radio Show
New post & podcast every Thursday




PRESTON SHANNON (USA) – DUST MY BROOM 



Obrim el programa amb l’anomenat "King of Beale Street" de Memphis Preston Shannon, un bluesman nascut al Mississippi. D’ell diuen que és una barreja de Otis Redding i Bobby Womack. En la seva música queda reflectit el ric so del blues del Delta del Mississippi, el Southern soul i el blues en general. Té un nou àlbum “Dust My Broom” (Continental Records)





TERRY GILLESPIE (Canada) – BLUESOUL

Terry Gillespie és guitarrista i cantant canadenc. Als 16 i 17 anys ja tocava jazz i blues en bars i clubs, i va ser on es va anar perfeccionant. En aquest lloc va tindre l’oportunitat de tocar amb llegendes com Howlin’ Wolf, Buddy Guy o John Lee Hooker. Són més de 40 anys tocant blues, amb tocs de diferents estils r&b, reggae i folk. Ha gravat un nou treball “Bluesoul” (Frank Roszak)
















TOM PRINCIPATO (USA) – ROBERT JOHNSON TOLD ME SO 

Des de Washington amb una trajectòria de més de 40 anys, avui la música de Tom Principato. En els anys 70 va liderar la banda Powerhouse i va estar un temps amb Geoff Muldaur. L’any 1984 va iniciar la carrera en solitari amb concerts arreu d’Estats Units, Canada i Europa i gravacions discogràfiques. Ha estat dos anys preparant aquest àlbum “Robert Johnson Told Me So” (Dixiefrog), on totes les cançons són d’ell. 


THE SATURDAY BLUES PROJECT (Spain) – DEMO 




The Saturday Blues Project són una banda de cinc músics de Capellades i Vallbona d'Anoia. El blues és l'estil de referència de la formació, però en el seu repertori també hi ha d’altra música americana com ara el country, funk o blues/rock. Aquesta formació també tenen un potent directa. Els podreu escoltar en una “Demo”





SHAWN HOLT AND THE TEARDROPS (USA) – DADDY TOLD ME 

Són molts els fills de llegendaris bluesmens que han seguit les passes dels seus pares. Qui també ho ha fet és Shawn Holt. Fill de gran músic Magic Slim. En Shawn als disset anys ja se'l veia amb talent, va començar a tocar blues i a anar de gira amb el seu pare el seu oncla Nick Holt i els Teardrops. Ara amb la mítica banda del seu pare. Shawn And The Teardrops proposa blues de qualitat amb l’àlbum de debut “Daddy Told Me” (Stony Plain Records)
















DAVE KEYES (USA) – RIGHT HERE RIGHT NOW 

Dave Keyes és un pianista de blues amb més de 20 anys en l’escena musical de Nova York. En el recorregut d’aquest músic hi ha blues, southern rock, soul i boogie-woogie. L'ultima dècada, ha treballat com a director musical a Brodway i a televisió. Ara arriba amb un quart treball “Right Here Right Now”, l’acompanyen a la guitarra Popa Chubby i Dave Fields. 


THE NIGHT DOGS (Spain) – LIVE AT POCKET CONCERTS 2013




Neix un nou projecta de blues, funk i rock a Barcelona The Night Dogs. Una banda liderada per l’harmonicista Mike Shannon i acompanyat per Dara Luskin al baix que porten més de deu anys tocant junts i la incorporació de Brian O’ Mahony a la guitarra i la bateria de Xavi Tomàs. Els escoltareu en unes gravacions en directe al Centre Cultural Collblanc-La Torrassa del mes de novembre del any passat, “Live At Pocket Concerts 2013” i també un tema en estudi. 





Si us ha agradat la selecció d’aquest programa, us espero en una pròxima edició a ritme de millor blues.

No comments:


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.