Google

22 May 2014

Red Hot Blues Radio Show 22 Maig

Avui recordarem a una mítica banda basca fundada l’any 1989. Blues amb un duet de Granada. Un bluesman nord americà amb trenta anys en la música. Blues del delta des de Buenos Aires. Un trio de blues escosses. Un bluesman britànic especialista en la guitarra slide. Una banda canadenca que acumula molts premis. Dos excel·lents guitarristes apassionats per la música d’arrel americana i africana



Escolta el podcast ♫ Listen Radio Show 

New post & podcast every Thursday 




PAPA BLUES BAND (Spain) --- EL CALLEJON DEL TRANSITO 

Homenatge a una gran banda basca de blues la mítica "Papa Blues Band". Va ser fundada l’any 1989 pels músics: Javier de Lario, Edu Montoya, Ives Laurent, Iñaki Etxebarrieta, Manu Carmona i Gotzon Mugika. Varen tocar en locals i festivals, al llarg dels anys hi varen anar passant diferents músics. La formació es va dissoldre l’any 1993, i els seus membres varen passar a formar part d’altres bandes. Ús presentaré la maqueta que varen gravar l’any 1992 amb el nom de “El Callejon Del Transito”




PEPE MACARRON & ALLFREEDOM (Spain) – SNAKE FOUNTAIN ROAD 

Blues des de Granada amb els músics "Pepe Macarron & Allfreedom". Són un duet fantàstic que aporten el so del blues més genuí. Tenen un repertori en què els pots escoltar tocant blues del Delta, folk, ragtime i country-blues. Pepe Macarron a la guitarra i Allfreedom a l’harmònica. Tenen un disc editat “Snake Fountain Road” carregat de bons ritmes. 




CRAIG CHAQUICO (USA) – FIRE RED MOON 

"Craig Chaquico" és un bluesman de Sacramento, California. La seva carrera musical és de més de trenta anys com a guitarrista, passant per diferents gèneres. A catorze anys ja és guanyava la vida com a músic. Té una àmplia discografia i també ha acompanyat a altres músics. Ha gravat un nou disc “Fire Red Moon” (Blind Pig Records)


GOYO DELTA BLUES (Argentina) – EL BLUES DE SON HOUSE 


Des de Buenos Aires el bon blues de Goyo Echegoyen, conegut com a "Goyo Delta Blues". Un músic que és tot un referent en el món del blues a l'Argentina. En Goyo vol que segueixi viu el blues del Delta del Mississippi. Amb la seu particular forma de tocar i cantar, s'apropa molt al so dels grans bluesmens com  Son House, Robert Johnson i Muddy Waters. El seu gran estil a la guitarra queda reflectit en aquest àlbum “El Blues De Son House”





JED POTTS & THE HILLMAN HUNTERS (UK) – DEAD READY! 

"Jed Potts & The Hillman Hunters" un trio de blues escosses format l’any 2008. Les seves cançons es basen en els clàssics del blues dels anys 50 i 60. Fan un blues molt actual conservant l’essència dels bluesmens clàssics, també tocan rockabilly i rock and roll. Debuten amb un EP de quatre cançons “Dead Ready!”
















DAVE ARCARI & THE HELLSINKI HELLRAISERS (UK) – WHISKY IN MY BLOOD 

Dave Arcari un bluesman britànic especialista en la guitarra slide. El seu estil és una barreja d’influències, blues, trash country, punk i rockabilly. S'acosta al so del delta del Mississippi amb un to agressiu i molt personal. "Dave Arcari & The Hellsinki Hellraisers" presenten un nou àlbum “Whisky In My Blood”. Un disc amb composicions pròpies i se'l pot escoltar tocant el banjo, la guitarra i el cigar box. 


MONKEY JUNK (Canada) – ALL FREQUENCIES 


Els canadencs "Monkey Junk" amb només sis anys d’existència, ja acumulen molts premis. Durant l’any 2012 en els premis “Blues Music Award” varen ser la millor banda debutant i aquest mateix any, varen ser els guanyadors al millor àlbum de blues dins els premis “Juno Award". La seva música es swamp roots rock amb moltes influències dels grans mestres del blues. Han gravat el seu tercer disc “All Frequencies” (Stony Plain Records)




HABIB KOITE – ERIC BIBB (Mali/USA) – BROTHERS IN BAMAKO 



"Habib Koite & Eric Bib" són dos excel·lents guitarristes apassionats per la música d’arrel americana i africana. Habib Koite és de Mali la passió per la música li ve del seu avi. Eric Bibb un Nord America que a setze anys ja tocava professionalment. Han unit el seu talent per gravar “Brothers In Bamako” (Dixiefrog), un àlbum interessant on hi ha un encreuament d’estils, blues, folk, gospel i ritmes africans





En el proper programa podràs escoltar molt més blues, us espero amb moltes més novetats.

No comments:


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.