Google

08 May 2014

Red Hot Blues Radio Show 8 Maig

Aquesta setmana el programa és dedicat al blues que es fa arreu de la península. Temps per 9 bandes i músics de blues amb una llarga trajectòria, així com formacions més noves. Presenten ritmes variats country, blues, blues del Delta, soul, r&b o rock and roll. Serà un repàs a grans bandes actuals, plenes de qualitat i que són grans exponents del blues actual. 


Escolta el podcast ♫ Listen Radio Show



New post & podcast every week




FEDE AGUADO Y OSI MARTINEZ (Spain) – VEINTE AÑOS NO ES NADA 


Country blues fet des de Madrid amb els músics Fede Aguado i Osi Martinez. En Fede a la guitarra i cantant te una trajectòria de 30 anys amb el blues i en Osi a l'harmònica i tocant blues des de l’any 1989. Aquest any en fa 20 anys que tocant junts, per celebrar-ho acaben d’editar un àlbum “Veinte Años No Es Nada”, cantat en castellà i ple de blues original amb molt d’humor i ironia. Avui inicien a Barcelona, la gira de presentació d’aquest nou treball. 




MISSISSIPPI MARTINEZ (Spain) – POTENCIA PRIMITIVA 

Mississippi Martínez és un bluesman nascut a Barcelona i establert a Granada. La seva inquietud per la música va arribar als divuit anys, que li regalaren una guitarra. Amb influències de blues del Delta, el country i el folk americà en general, aixis com el rock and roll. Ha gravat disc de debut “Potencia Primitiva” és un treball acústic amb tota l’essència del blues rural. 















BLUESTAFARIS (Spain) – EL COBRADOR DEL BLUES 

Blues des de Valencia amb la formació Bluestafaris. Són ja 25 anys a la carretera tocant en clubs, sales i festivals, superant els 2000 concerts. Un trio de blues amb un bon toc d’humor, una combinació excel·lent de r&b, soul, rock and roll i blues clàssic cantat en castellà. Tenen el seu propi repertori, presenten un nou i brillant treball “El Cobrador Del Blues”


COOL GRINDERS (Spain) – LET’S START IT 



Cool Grinders és un trio de blues, boogie-woogie i swing. Va néixer a principis del 2013 a Barcelona. Format per grans músics de l’escena catalana Victor Puerta al piano i cantant, Little Jordi al contrabaix i Reginald Vilardell a la bateria. El seu so és molt clàssic, elegant i senzill, amb creacions pròpies sense perdre l’essència de la música negra. Avui presentació del seu àlbum de debut “Let’s Start It”




                   BIG LIS & HER RODMEN (Spain) - Single: LELAND MISSISSIPPI



Blues elèctric fet des de A Coruña per Big Lis & Her Rodmen. Són un fantàstic quartet que tocant clàssics del blues de Chicago, Texas o California i també so de New Orleans. Qui són Iria Lis és la cantant que ve del grup de fusió blues-jazz "Bliss Blues" i del duet de blues acústic "Lis Paul". Rodmen són tres grans músics que provenen de diferents formacions. Encara no tenen àbum, però si un single de presentacó "Leland Mississippi".




CLAVE DE SOUL (Spain) – DEMO 

Clave De Soul són un quartet de la zona de Tarragona. Tenen un repertori basat en versions de grans clàssics blues, com Buddy Guy, Albert Collins o Koko Taylor. També fan incursions a estils com el jazz, soul, funk i fins i tot pop, interpreten a músics com Ella Fitgerald, Nancy Sinata o Tom Waits. La banda és formada per Marisa Ocaña cantant, Oscar Mieza a la guitarra, J.J. Mas al baix i Kike Colmenar a la bateria. Els podreu escoltar en una interessant “Demo” plena d'originals versions.
















CAPITAN TRONER (Spain) – LAS EXTRAÑAS RAREZAS DE PERRO LOBO 

El músic extremeny Rodrigo Pastor, conegut com a Capitan Troner. Ens apropa novament el seu blues i rock en un nou àlbum “Las Rarezas De Perro Lobo”, un disc on tot son temes originals, compostos per ell i n’hi han de cantats i d'instrumentals. També us vull presentar en exclusiva pel programa el single anomenat “Cancion Para Ti”, que estarà inclòs en el seu proper treball que es dirà “Blues Cavernoso".


                                    PIG FAT (USA/Spain) – SHADOW ON THE NIGHT  


Pig Fat és un interessant duet de blues. Liderat pel músic de Philadelphia Richard "White Boy" White a la guitarra i la veu. Un bluesman atret de nen pels clàssics del blues i fa dotze anys establert a Catalunya. L'altre músic "Blues JR" Charley és de Tarragona també veu i guitarra, a set anys s'inicia al piano i mes tard aprengué a tocar la guitarra. Junts fan country blues, blues del Delta i Piedmont. Presenten el seu primer àlbum "Shadow Of The Night", versionant a clàssics del blues amb la col·laboració de Little Victor.



SHUAL TRAZOS (Spain) – Single: ANOTHER MAN DONE GONE 



De Granada la música de Shual Trazos. Un músic llatí americá multi-instrumentista i compositor. En les seves gravacions amb un estil “retro” hi incorpora blues, folk, reggae i rock. La cançó “Another Man Done Gone” és un single de què serà el seu primer EP amb el nom de “Sonido Natural”. També us deixo aquest enllaç del vídeo de la cançó.





Com sempre us espero en la pròxima edició del programa, on com cada setmana la intenció és que passeu una estona amb el bon blues nacional i internacional

No comments:


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.