Google

05 June 2014

Red Hot Blues: 7 Grups Actuals de Blues de España

Avui ús presentaré 7 grups de blues espanyol. Viatjarem de Barcelona a Madrid passant per A Corunya, Sant Sebastia, Salamanca, Ceuta i Albacete. Tots interpreten molt bé diferents estils, Blues de Chicago, Country Blues, Blues del Delta, també Boogie Woogie i Piano Blues, així com Hard Rock & Power Blues. 



Escolta el podcast ♫ Listen Radio Show


New post & podcast every Thursday



CESAR CRESPO & THE PINBALLS BLUES PARTY (Madrid) – GUITAR PLAYER 



Blues de Madrid amb del guitarrista Cesar “Ceci” Crespo. Es va iniciar en el camí de la música l’any 2002, amb una banda de punk-rock underground, també ha format part de molts projectes. L’any 2012 forma la seva pròpia banda “Cesar Crespo & The Pinballs Blues Party” amb molt de blues de Chicago, Texas Boogie i Rock and Roll. Han gravat àlbum de debut “Guitar Party”





PAUL SAN MARTIN (San Sebastian) – PAUL’S MOOD 

Anem fins a Sant Sebastia per escoltar al pianista “Paul San Martin”. Llicenciat en piano jazz i un gran apassionat del blues. Porta en els escenaris des dels quinze anys. En les seves influències, hi ha Otis Spann, Professor Longhair, Memphis Slim o Jerry LeeLewis. Actualment toca Piano Blues i estils com el Stride o el Boogie Woogie. Presenta sol al piano i veu nou àlbum, on combina les versions i els originals “Paul’s Mood” (Gaztelupeko Hotsak)
















CARLOS CHILDE (A Coruña) – MORE NIGHTS THAN DAYS“ 

"Carlos Childe” és un bluesman gallec, se'l coneix com “la veu negra de Galícia”. Amb una àmplia trajectòria aquest guitarrista de Blues, va ser l’únic taloner en la gira de John Mayall a Espanya. També ha sigut guanyador de l’edició del 2010 del concurs “Noroeste Pop Rock”. Fa set anys va debutar amb el disc “Cooking Melodies”. Ara ha editat el seu segon treball “More Nights ThanDays”. 


THE BLACK SNAKES (Barcelona) – BLACK SNAKES RURAL BLUES BAND



“The Black Snakes” són una banda de blues rural. Fan un homenatge al primer blues de les plantacions del Mississippi en format “jugband”. Els seus estils son Blues del Delta, de Texas i Piedmont amb tocs de Ragtime i Swing. Tenen un directe dinàmic i són fidels al so cru i passional del blues més antic. Aquest quintet de Barcelona s’estrenen amb l’àlbum “Black Snakes Rural Blues Band”. 




KAYSER SOZE (Albacete) – GODS MEAT CULT 

L’any 2005 a Albacete neix la banda “Kayser Soze”, un projecta de Javier Pozo i Amador Leon. La seva música té com a base el blues, la música d’arrel americana i el rock britànic dels anys setanta, on hi ha tocs de psicodèlia i rock aspre. L’any 2007 editen el primer disc “8 Months Later” i des del any 2006 al 2008 han guanyat cinc premis musicals. Escoltareu ara, la seva ultima gravació “Gods Meat Cult”
















FELIX SLIM (Ceuta) – GATOMALO

"Felix Slim” un bluesman establert a Cadis i nascut a Ceuta. És un estudiós del blues des de les seves arrels, amb la música dels vells bluesmens en els anys 20 i 30. Interpreta amb molta qualitat Blues Rural, Country Blues, Folk Blues o Blues Acústic. Porta una llarga carrera en solitari també en companyia d’altres músics. Avui us presento l’àlbum “Gatomalo”, que ens trasllada als anys 30 amb ritmes de Blues, Swing o Ragtime. 


METAL BLUES BAND (Salamanca) – NAUFRAGOS URBANOS  



“Metal Blues Band” són una banda de Salamanca que fan Hard Rock & Powe Blues. Aquest trio nascut l’any 2009, fusionen el blues més tranquil amb el rock més potent. Varen debutar amb el disc “Su Ultima Voluntad”. Ara tornen amb nou àlbum de gran nivell “Naufragos Urbanos”. Les cançons són en castellá, amb unes lletres on fan una crítica sobre temes d'actualitat.





Que el blues ús acompany fins el proper programa, que tornarem com sempre amb més novetats.

No comments:


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.