Google

12 June 2014

Red Hot Blues: 8 Grans Bandes Europees

Avui serà un viatge per escoltar a 8 bandes diferents de blues a Europa. Escoltareu Blues, R&B, Swamp Rock o Blues del Delta i támbe Country Blues o Boogie Woogie. Anirem de Noruega a França passant per al Regne Unit, Espanya, Àustria, Alemanya, Croàcia i Holanda. 

Escolta el podcast ♫ Listen Radio Show 

New post & podcast every Thursday 



HAKON HOYE & THE HONEY TONES (Norway): BOUT TIME 


A Oslo es pot escoltar a la banda “Hakon Hoye & The Honey Tones”. Aquest quartet nòrdic, proposen Blues, R&B i Swamp Rock. El músic Hakon Hoye és un guitarrista i cantant que es mou des de fa 15 anys en l’escena del blues de Noruega. Ha treballat durant molts anys amb Bill Troiani i formaren la banda “Bily T Band”. Ara presenta àlbum de debut amb la seva pròpia formació “Bout Time” (Big H Records). 




MR. BO WEAVIL (France): AS A STRIVING LONESOME

De Paris arriba el blues de “MR. Bo Weavil”, és un bluesman que busca les arrels del blues. En Bo Weavil és un músic multi-instrumentista, apassionat del blues tradicional, i amb una veu amb un to molt afroamericà. L’any 2011 va guanyar el prestigiós premi de blues en el “Cognac Blues Passion”. Ha gravat un nou treball discogràfic “As A Striving Longsome” (Dixiefrog)
















POPLAR JAKE (UK): FROM THE DELTA TO THE DOCKS 

Des del Regne Unit “Poplar Jake” amb una trajectòria musical on hi han tingut cabuda diferents estils musicals. El seu estil s’endinsa en el so del Blues del Delta, el blues de la vella escola. Acaba de gravar el seu segon treball “From The Delta To The Docks”, ple del blues més tradicional

LONESOME RENDEZBLUES (Spain): EP 




MA Lonsome a la veu i les harmòniques i Xavi “Sheriff” Diaz a les guitarres són el duet “Lonesome Rendezblues”. Aquests bluesmens de Barcelona tocant country blues acústic, diuen d’ells que tocant un blues surrealista i amb molt d’humor. Però el cert és que són uns grans músics. Les seves gravacions ja es poden escoltar en un “EP” on hi ha 3 cançons en directa i 3 en estudi. 





RUNWAY 27 LEFT (Austria): FRIENDS AND CATFISH 

“Runway 27 Left” proposen un blues molt personal des de Viena. És un duet format per Anthony "Tone" Kammerhofer i Erich Brandl "Weißfeder". Les seves influències son Blues, Country, Rock’n Roll, Zydeco o Bluegrass. El seu segon àlbum s'ha gravat entre Estats Units i Europa “Friends And Catfish”, on tot son cançons compostes per ells. 
















BOOGIELICIOUS (Germany): BOOGIE ALIVE 

Temps per gaudir de la banda “Boogielicious”, la formen músics alemanys, menys el pianista que és holandes. Són un grup molt dinàmic i actual que presenten amb molt bon ritma i un so molt actual els millors Blues i Boogie Woogie. Es mouen en concerts arreu d’Europa. Han gravat un quart disc en directa “Boogie Alive” (Herzel Records Germany)


44 BLUES (Croatia): DEMO 2014 

Ara el blues ens porta fins a Croàcia, amb un quartet de blues clàssic anomenat “44 Blues” que va néixer l’any 2008 a Zagreb. Actuen en festivals de blues del seu país. Aquest any han representat a Croàcia en el concurs “4th European Blues Challenge”. Avui escoltareu una “Demo 2014” amb el seu blues. 




NUTS (Holland): DEMO 2014 

“Nuts” són una potent banda de blues holandesa nascuda l’any 1996. Aquest interessant grup l'han format, la cantant Jenny juntament amb d'altres quatre experimentats músics. Amb un repertori de grans cançons del blues clàssic i composicions pròpies. El seu estil el combinen molt bé amb altres ritmes com el rock funk. Tornen al programa en una nova “Demo 2014”


Aquesta setmana el protagonista ha estat el blues europeu, fins a la pròxima edició.

No comments:


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.