Google

17 July 2014

Red Hot Blues: 10 Bandes de Blues d'España

Avui podreu escoltar una selecció de blues nacional, un recorregut per gaudir de 10 bandes de diferents zones de l’estat espanyol. Totes elles de molta qualitat i combinen molt bé diferents estils. Podreu gaudir de blues, rock, funk i soul, combinat amb bons sons de boogaloo, jazz i psicodèlia. Són moltes novetats discogràfiques i gravacions úniques



Escolta el programa ♫ Listen Radio Show 


New Post & Podcast Every Thursday 




ROCKING CHAIR (Madrid)– MAQUETA 



“Rocking Chair” és una banda en format de quartet. Liderada pel músic i productor madrileny Kike Jambalaya a la guitarra i veu. Tenen un repertori de música country i blues, un so acústic i molt rural tocant aquesta música d’arrel americana. Us vull presentar una “Maqueta”, amb una interessant selecció. 






PEDRO ANDREA (Madrid) – CALIFORNIA 

De Madrid l’excel•lent guitarrista “Pedro Andrea”. Va ser guanyador del prestigiós premi “Guitar Player Magazine” l’any 1996. Un músic que sol acompanyar a Miguel Bose, Antonio Vega o Luz Casal. Presenta “California” és un dels seus últims àlbums, ple de versions i temes propis, l’acompanyen les veus de Helen de Quiroga, Malcom Scarpa o Esther González. 
















RIVERSIDE BLUES (Murcia) – MAQUETA

“Riverside Blues” són un trio acústic de blues de la zona de Murcia. Tots ells tenen una llarga trajectòria com a músics. En les seves interpretacions i amb un estil molt particular tocant, blues, soul, ragtime i jazz. Us vull proposar diversos temes de la seva “Maqueta”



SALDENAJAS BLUES BAND (Madrid/Guadalajara) – MAQUETA 

“Saldenajas Blues Band” són una banda de blues tradicional en format de trio. Interpreten blues dels anys 20 i 30 i intenten deixar reflectida la força i la cruesa d’aquelles cançons. La banda la formen Rafa Sideburns (harmònica i veu) , Soraya Jimeno (veu, washboard i culleres), Miguel Angel Luthier (guitarra i dobro). El seu blues en una interessant “Maqueta”.



SLIM BAY SEALS (El Vallès) – EL GABINET DEL DR. CRUSTACI 

“Slim Bay Seals” són una banda de blues elèctric fet des del Vallès que va néixer l’any 2006. L’any 2007 va guanyar primer concurs de blues de la “Societat de Blues de Barcelona”. Són cinc músics, que fan versions de clàssics del blues de tots els temps. Han gravat el seu primer àlbum de cinc cançons “El Gabinet Del Dr. Crustaci”
















VIEJO TAYLOR (Burlada) – ANOTALO TODO 

L’any 2011 a Navarra i a la localitat de Burlada va néixer la banda “El Viejo Taylor”. Són una banda amb un so de rock, de blues i fins hi tot hard rock. Interpreten temes propis en castella i basc. Ja han editat el seu primer àlbum produït per ells de sis cançons “Anotalo Todo”.



HOODOO MAN (Barcelona/Menorca) – MAQUETA 

“Hoodoo Man” són un fantastic duet de blues acústic. Està format pel barceloní David Sanchez (veu i harmònica) i el menorquí Nacho Olivar (guitarra). Fan una excel·lent interpretació del blues més clàssic. Aquesta és una “Maqueta”, on hi deixen reflectit el seu bon blues. 




TOFOL MARTINEZ (Tossa de Mar) – 1979 
Més blues des de Tossa de Mar amb el músic “Tofol Martinez”. Aquest bluesmen és un excel·lent guitarrista i compositor. Ha gravat, produït hi ha estat de gira amb molts d’artistes nacionals. La seva primera gravació va ser “Hallelujah”. Ara torna amb un nou àlbum anomenat “1979”, carregat de blues. 
















MOONDOGS BLUES PARTY (A Coruña) – THROUGH THE DARKNESS OF THE FOREST
L’estiu de l’any 2006 a la ciutat de A Coruña va néixer “Moondogs Blues Party” amb un únic músic Javier Pardo. Va gravar el primer disc “O Cadelo Lunático”. Posteriorment va ser la banda un quartet, actualment són vuit músics. Tornen amb un EP de quatre temes, “Through The Darkness Of The Forest” (Gaztelupeko Hotsak), amb molt de blues, soul, jazz i psicodèlia. 



PRISCILLA BAND (Bilbao) – OLOR A FONK 



“Priscilla Band” ens fa escoltar la millor música negra amb ritmes de funk, soul, boogaloo i sons llatins. Són una banda de Bilbao nascuda l’any 2005 i que es va consolidar el 2010 amb una potent secció rítmica i de vents de deu músics. I per fi fan el debut discogràfic amb l’àlbum “Olor A Fonk”






Espero que us hagi agradat la selecció de blues espanyol d’avui, us espero en un nou programa.

No comments:


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.