Google

24 July 2014

Red Hot Blues: 9 Bandes de Blues d'Argentina

En el viatge musical d’avui us vull portar per un recorregut pel blues argentí, tot escoltant 9 interessants bandes que són un referent del blues d'aquest país. Totes elles presenten blues clàssic, country blues o blues del Delta. Són formacions que fan blues acústic i elèctric. Les cançons que escoltareu són en castellà i anglés, amb versions de clàssics i també temes propis. 
                                                   


Escolta el Programa ♫ LIsten Radio Show



New post & podcast every Thursday



BLUES EN MOVIMIENTO VOL 1 

Des del grup social "Blues en Movimiento", és un moviment de músics de blues Argentins. Han gravat “Blues En Movimiento Vol 1” un àlbum on s’hi recullen 4 bandes de blues que són: “Marcos Lenn” és un referent del country blues que es fa en aquest país. Entra en el món del blues l’any 1992. “Easy Babies” en ella Mauro Diana i Roberto Porzio són els líders de la banda, creada l’any 2000 i que fan clàssics del blues i r&b. “El Ciego Goffman” també són una formació de blues amb una llarga trajectòria. “Los Huesos De Gato Negro” banda nascuda l’any 2009 i que des dels seus inicis ofereixen cançons pròpies. 



EL RUFIAN MELANCOLICO – MAQUETA 

El guitarrista Nestor Bouzigues se'l coneix com a “El Rufian Melancolico”. És un fanàtic del blues americà i en concret del blues rural. Ha tocat molts anys en la banda Orquestra Cosmopolitan. Actualment té un projecte en solitari a la veu i guitarra. També fa uns mesos ha gravat la “Maqueta” que escoltareu, on l’acompanyen tres músics. 
















FERNANDO PARETA – COMPLICADO 

Des d’Argentina el bluesman “Fernando Pareta” que a nou anys va comença els estudis de guitarra. L’any 1999 presenta banda pròpia en format de trio i el 2003 varen editar un àlbum. Proposen blues, rock i funk. Un músic amb una llarga trajectòria, voltant per diferents països i ha tocat amb molts músics. Ara presenta nou l’àlbum “Complicado”.



ADRIAN FLORES  – BLUES FROM THE DEEP SOUTH 

"Adrian Flores" és un bluesman que toca la bateria i també canta. Porta més de trenta anys en el món de la música. També fa un programa de ràdio anomenat “Hora Cero Blues Special”. Va ser propietari d’un parell de segells discogràfics i va tenir una revista de blues. I l’any 2012 va néixer la banda “Adrian Flores y La Blues Special Band”. Escoltareu avui l'àlbum “Blues From The Deep South” on l'acompanya el guitarrista Lurrie Bell, el disc es tot cantat en angles.
















NASTA SUPER -- PROBLEMA SOCIAL

A principis dels 90 el guitarrista Rafael Nasta va formar la banda "Nasta Super". És un dels referents a tenir en conte dins la història del blues a l'Argentina. Presenta un estil molt personal, toca blues modern.  cinc àlbums editats, Avui us presento el segon que va gravar l'any 2000, tot ell cantat en castellà "Problema Social". En aquesta gravació a aquest quartet, l'acompanyen grans músics convidats.



GOYO DELTA BLUES – PERRO RABIOSO 



“Goyo Delta Blues” arriba de Buenos Aires,  és un músic de blues tradicional. És tot un especialista del blues del Mississippi, i té la influència de grans mestres com Muddy Waters, Robert Johnson, Tampa Red i d’altres. Presenta molt bones cançons clàssiques de country blues en el seu treball “Perro Rabioso”. Tot l'àlbum es cantat en angles menys una canço en castellà.





Avui hem recorregut l’Argentina amb bon blues, us espero en un proper programa.

No comments:


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.