Google

14 August 2014

Red Hot Blues: Novetats en Directe

Avui blues en directe amb 5 bandes. Són uns enregistraments que s’han fet a quatre escenaris diferents, un a Estats Units, dos a Espanya, un de Canada i el directe d'un bluesman en el record des d'Irlanda. Hi podreu escoltar blues de Chicago, so de New Orleans, soul i blues rock. 




 Escolta el programa ♫ Listen Radio Show 

New post & podcast every Thursday



GUY FORSYTH BAND (USA) – RED DRESS 



Des d'Austin “Guy Forsyth Band”, és un músic de blues Texà amb més de 20 anys en el món de la música. Aquest cantant, guitarrista i també harmonicista presenta una bona combinació de blues i blues rock, amb un estil molt personal. El primer àlbum el va gravar l’any 1994. Avui nou disc “Red Dress” (Continental Record Services). Són unes gravacions en directe que va fer el juny de 1993 al club Antone’s d’Austin. 




BIG MAMA MONTSE & SISTER MARION (Spain) – REAL WOMAN BLUES

“Big Mama Montse & Sister Marion” són un duet catala de blues que va neixer l'any 2012. Presenten l'àlbum de debut “Real Woman Blues”. Són unes gravacions en directa que es varen fer a l'edifici modernista, “Golferichs’ Cultural Center” de Barcelona el maig del 2014. Big Mama Montse a la veu i el ukelele i la pianista Miriam Aparicio coneguda com a Sister Marion. És un interessant treball ple d’excel·lents versions de clàssics del blues com són Wynona Carr, Alberta Hunter, Jimmie Cox o Bessie Smith.
















DE2EN BLUES BAND (Spain) – GROOVIN’ THE BLUES 

Ara una banda que va néixer com a duo l’any 1990 a Pamplona, “De2En Blues Band”. Amb el pas del temps varen anar incorporant músics i actualment són 6. Presenten blues de Chicago i també bons ritmes de soul. Nou àlbum que és va gravar en directe a Pamplona el setembre del 2012, “Groovin’ The Blues" (Gaztelupeko Hotsak). Els acompanya la secció de vents “The Broken Horns”. Un treball amb grans versions de Percy Mayfield, Bill Price, Sonny Boy Williamson II o Carole King. 


THE SMOKE WAGON BLUES (Canada) – LIVE AT HAMILTON 


L’any 1997 va néixer la banda canadenca “The Smoke Wagon Blues”. Liderada per Corey Lueck, interpreten clàssics del blues de Chicago de New Orleans i també soul. Varen debutar amb un interessant disc l’any 2006. Formació influenciada per ZZ Top, Ray Charles, Elmore James o Leon Russell. El seu cinquè disc en directe “Live At Hamilton” (Frank Roszak Promotions). Va ser gravat al “Stonewalls Music Hall” de Hamilton el 4 de maig del 2013.



GARY MOORE (UK) – BLUES ALIVE 



Ara el record d'un gran bluesman des d'Irlanda "Gary Moore". Nascut l'any 1952 a Belfast i va morir el 2011 a Andalusia estan de vacances. En els anys 60 s'interessa per la guitarra, tot escoltant a Eric Clapton, Jimi Hendrix o Peter Green. En els seus orígens tocava hard rock i rock, al pas del temps s'endinsa en el blues i el blues-rock. L'escoltem en directe l'any 1992 des del Royal Albert Hall de Londres amb l'àlbum "Blues Alive".



Fins aquí 120 minuts de blues en directe. Us espero en un proper programa.

No comments:


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.