Google

04 September 2014

Red Hot Blues: 5 Bandes d'España en Directe

Avui 5 novetats, són unes gravacions en directe en diferents localitzacions de l’estat espanyol. Us presentaré potents bandes amb ritmes de country blues, blues elèctric, rhythm & blues i soul. Viatjarem per Galícia, Madrid, Navarra i Andalusia. 


    Escolta el programa ♫ Listen Radio Show   

   New post & podcast every Thursday   



DIXIE TOWN (Galicia) – BURNED ALIVE 



L’any 2007 va néixer a Vigo la banda “Dixie Town”. Un contundent trio de blues format per Lucas Fernandez (bateria), Pepe Fernandez (guitarra) i Oscar Fontan (baix). Ja tenen 5 àlbums editats. Nou treball “Burned Alive” (Gaztelupeko Hotsak), va ser gravat en directe el 9 d'agost del 2013 a la sala Son de Cangas Do Morrazo. En aquesta gravació fan versions de grans clàssics del blues i tenen la col·laboració de 5 músics. 




EDU MANAZAS & WHISKEY TRAIN (Madrid) – EL PASO 

“Edu Manazas & Whiskey Train” és una banda de Madrid, El guitarrista Edu Manazas ha format part de diferents formacions de blues. Toca blues rural en acústic i també blues elèctric. Són molts els seus àlbums i actuacions. Avui us presento “El Paso” unes gravacions fetes en directe l’any 2010. Les 8 primeres cançons enregistrades el 17 de setembre a Astúries a El Paso i les 2 ultimes gravades el 9 de novembre a Madrid a la sala La Coquette.
















ALEX “GUITAR” GARCIA (Andalusia) – LIVE AT JAZZTABE

Des d'Algesires “Alex Guitar Garcia” és tot un virtuós de la guitarra. Aquest excel·lent bluesman toca al més pur estil del blues rural. Amb molts anys de trajectòria i fundador de la “Algeciras Blues Expres” l’any 1984. Ha col·laborat amb diferents bandes de blues i actuacions arreu de l’estat. Escoltareu “Live At Jazztabe” són unes gravacions que va fer el 17 de desembre del 2009 en el pub Jazztabe de Palau Saverdera a Girona. 


GREGARIO DE LUXE (Navarra) – BLUES TRIBUTE 


“Gregario de Luxe” són una gran banda de 13 músics. Des de Pamplona proposen blues, rhythm & blues i soul. Nascuda el 2003 ja porten molt de rodatge, els seus directes són molt potents oferir música negra amb molt d’estil i qualitat. El seu primer disc és en directe gravat a Navarra “Blues Tribute”, on versionen a Aretha Franklin, Otis Redding, Ray Charles, Taj Majal o Robert Johnson. 




BOOTY SWEAT (Galicia) – LIVE LA IGUANA CLUB 

“Booty Sweat” són un quartet elèctric de blues de Vigo. Tots ells estan vinculats a altres estils musicals, però els uneix la seva passió pel blues. Col·laboren amb altres bandes de Galícia com Bukowski Blues Trío, Red Duck Blues Band o Phantom Blues. Escoltareu la gravació “Live La Iguana Club”, feta el 15 de novembre del 2013 en aquest club de Vigo.


Fins aquí els blues en directe d’avui, La setmana vinent més novetats.

No comments:


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.