Google

23 October 2014

Red Hot Blues: 10 Bandes de Blues de España

Avui 10 bandes espanyoles, totes elles tenen com a base el blues. En algunes el seu estil és blues acústic, rhythm & blues, jump & jive, jump blues o blues de Chicago. Altres combinen el blues amb un so molt més contundent com ara el folk-rock, hard-rock, heavy metal, delta punk blues, folk o blues-rock psicodèlic. 
     

 Escola el programa ♫ Listen Radio Show

New post & podcast every Thursday


THE BIG JAMBORE (Barcelona): NEW TIME OLD STUFF 



Són de Barcelona. La història de la banda “The Big Jambore” es remunta a principis dels anys 80, quan es feien dir “Chevy & The Hot Wheels”. El seu repertori és rhythm & blues, jump & jive, jump blues i rock’n roll dels anys 50. Presenten temes propis i versions dels anys 40 i 50. Avui el primer àlbum que varen gravar l’any 2001 “New Time Old Stuff”.





THE LAKAZANS (Santiago de Compostela): MAQUETA“

"The Lakazans” són una banda de set músics des de Santiago de Compostel·la. Són un grup d’amics que el 2012 varen iniciar aquest projecte. Es mouen en diferents estils blues, soul, country o rock & roll. Fan grans versions de músics clàssics. Us vull presentar una interessant “Maqueta”















SEVENTYFOUR (Madrid): ENTRANCING... THE POWERFUL 

Els madrilenys “Seventyfour” tot va començar l’any 2005 amb Al Lee i Oscar Madison. El seu so és folk-rock, blues, southern rock o hard-rock. Influenciats per Lynyrd Skynyrd o Allman Brothers. Escoltareu un nou EP de 4 cançons “Entrancing... The Powerful”


THE RUSTIES BLUES BAND (Girona): MAQUETA




Blues des de les comarques de la Garrotxa i el Ripollès, us vull presentar una interessant banda de blues “The Rusties Blues Band”. Amb gran habilitat a l’hora de tocar interpreten grans versions de clàssics del blues. La seva música va del rhythm & blues al blues de Chicago. Us vull fer escoltar una “Maqueta”






METAL BLUES BAND (Salamanca): Single: QUE ASCO DE VIDA 



Ara toca escoltar a “Metal Blues Band”. Una potent i contundent banda, nascuda a Salamanca l’any 2009. Fan una fusió dede diferents estils hard rock, blues i heavy metal, aixo si s'apropen sempre als sons del blues, ja que ha estat sempre una referència per la banda. Presenten un nou single anomenat “Que Asco De Vida”.




VIA LLIURE (Lleida): VIA LLIURE 

“Via Lliure” són una formació de Lleida. Bàsicament són un grup de rock català, fundada pels músics Lluís “Nano” Navarro i Joan Cassola. En les seves gravacions hi ha moltes influències de blues i música mediterrània. En l'àlbum de debut anomenat “Via Lliure” s’hi poden escoltar un parell de blues
















PACO DUANE & ALL FREEDOM (Granada): LOS ANGELES SESSIONS II 

Des de Granada el blues acústic de “Paco Duane & All Freedom”. Són un duet apassionats pel blues i el folk, format per Paco Duane a la guitarra i Alfredo Martinez a l’harmonica. Us els presento junts novament, ara amb la segona part de l'EP “Los Angeles Sessions II”.


MISSISSIPPI ALLIGATORS (Valencia): THE REAL DIRTY FOLK BLUES VOL II 




Des de Valencia la banda “Mississippi Alligators”. Nascuda el 2005 en format duet. Són una formació de delta punk blues, rock and roll o potent boogie woogie. Tenen un nou EP que també és una segona part “The Dirty Folk Blues Vol II”. Són tres cançons amb un so molt particular. 





THE MILKYWAY EXPRESS (Sevilla): LONESOME MAN 

La banda “The Milkyway Express” començaren l’any 2004 i són de Sevilla. La seva música la defineixen com blues-rock psicodèlic i folk country del delta. Ha passat per diferents festivals. Escoltareu el seu EP de 2 cançons pròpies “Lonesome Man”.
















CAUSTIC ROLL DAVE (Barcelona): APPROACHING NOISE 

“Caustic Roll Dave” és un bluesman barcelonès. Va començar tocant amb aquest pseudònim l’any 2009. És l’anomenat home orquestra toca molts instruments i a més compon. Fa un blues aspre, energic i amb un so molt personal. Ha gravat un nou treball “Approaching Noise”

Fins aquí aquesta nova sessió setmanal de blues, us espero en un nou programa.

No comments:


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.