Google

09 October 2014

Red Hot Blues: Especial Piano Blues & Boogie Woogie

Avui la música de piano blues i boogie woogie. Des de les formacions que presenten un so clàssic fins el més actual. Propostes que incorporen el so del piano o l'òrgan, i amb bandes d’Espanya, Estats Units, Regne Unit i Alemanya

Escolta el programa ♫ Listen Radio Show  

New post & podcast every Thursday



WAX & BOOGIE (Spain): EVERYNIGHT


“Wax & Boogie” són un trio de boogie woogie i piano blues de Barcelona. Especialitzats en boogie woogie dels anys 30, swing dels 40 i rythm and blues dels 50 i també blues antic. La banda són la gran veu de Ster Wax, l'excel·lent pianista David Giorcelli i la bateria de gran Reginald Vilardell. Han gravat el segon àlbum “Everynight” amb la col·laboració de Big Dani Perez al sax tenor i Nicolas Dubouchet al baix.




KYLE ESPLIN (UK): K 

Blues, boogie woogie i rock and roll amb el pianista escosses "Kyle Esplin". Són una potent banda amb un increïble ritme de treball d’aquest músic tocant per la zona de New Orleans, gravat a Alemanya i també passant per Mallorca tocant amb la banda de Balta Bordoy. Ara amb un setè disc editat anomenat “K”, carregat d’interessants versions
















STEVE “BIG MAN” CLAYTON (UK): DIRTY MISTREATER 

Del Regne Unit el blues de “Steve Clayton” amb més de 30 anys endinsat en el piano blues i boogie woogie. A deu anys es va interessar per la música en la seva adolescència comprava disc de grans pianistes clàssics com Cow Cow Davenport, Albert Ammons o Memphis Slim de qui intentava reproduir el seu so. També de jova va formar una banda de blues. Avui l’escoltareu en un treball de l'any 2004 “Dirty Mistreater”


MARCIA BALL (USA): THE TATTOOED LADY AND THE ALLIGATOR MAN



La pianista “Marcia Ball” va néixer a Orange estat de Texas l’any 1949. Amb cinc anys ja va iniciar classes de piano, tocant cançons de Tin Pan Alley de la col·leccio de discs de la seva àvia. Amb tretze anys descobrir a Irma Thomas. Els seus primers concerts els va fer l’any 1966 a Louisiana. Ha enregistrat un nou àlbum “The Tattooed Lady And The Alligator Man” (Alligator Records).





HUGH LAURIE (UK): DIDN’T IT RAIN 

“Hugh Laurie” és el conegut actor protagonista de la serie de televisió Dr. House. Però a mes també és músic toca diversos instruments però destaca pel piano. El segon disc que ha gravat és “Didn’t It Rain". En ell hi ha el so de New Orleans i del blues més clàssic i d’altres més actuals, on trobem la col·laboracio de grans músics. 















CHRISTIAN BLEIMING (Germany): MY BLUE BOOGIE STYLE 

El pianista alemany “Christian Bleiming”, ens fa també blues i boogie woogie. Toca a l’estil tradicional de "Pinetop" Smith, Meade "Lux" Lewis i d’altres vells mestres del piano d’Estats Units. Té un estil molt personal a l’hora de tocar i ha gravat vuit àlbums. Avui escoltareu “My Blue Boogie Style” (Acoustic Music), en ell combina les versions de clàssics i temes escrits per ell.


THE STEVE WIGGINS BAND (USA): PRECIOUS CARGO 



Des de Florida “Steve Wiggins” al piano i a l'òrgan hammond. De nen es va apassionar per la música, ja que el seu pare tocava boogie woogie en un vell piano. A setze anys va entrar a la banda “Foolstar” amb qui va tocar més de catorze anys. Ha esta cinc vegades nominat als premis Grammy. No escoltareu el més nou d’ell avui si no un àlbum de fa deu anys “Precious Cargo”.




Espero un cop mes que us hagi agradat la selecció d'avui, us espero en un nou programa. 

No comments:


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.