Google

15 January 2015

Red Hot Blues: 6 Bandes de Blues d'España

Avui farem un recorregut pel blues d'Espanya per escoltar a 6 bandes interessantíssimes. Ens faran gaudir de blues acústic i elèctric, i escoltareu blues a l’estil dels clàssics de Chicago o del Delta, el so d’una gran big band i també rock, soul i funk. 



New post & podcast every Thursday 




TRAVELLIN’ BROTHERS – MAGNOLIA ROUTE 




“Travellin’ Brothers” són una potent big band. La banda va néixer el 2003 al País Basc. La seva música es basa en el blues i també les grans big bands clàssiques. Avui us vull fer escoltar el seu darrer àlbum “Magnolis Route” (Gaztelupeko Hotsak), on la majoria de les cançons són originals. Compten amb grans col·laboracions com Antonio Serrano o Francisco Simon.






THE SATURDAY BLUES PROJECT – THE FIRST SIP 

Des de Capellades i Vallbona d’Anoia arriba la banda “The Saturday Blues Project”. Són cinc músics que aposten pel bon blues. Se'ls pot escoltar en altres estils com funk, blues rock o country. Presenten el seu primer àlbum de debut “The First Sip”, tot són temes propis. 

















BEHI BI BLUES (GAIZKA AZKARATE & AZKAITER PELOX) 




.“Behi Bi Blues” són "Gaizka Azkarate & Azkaiter Pelox", un duet de blues del País Basc. Format per Unai Azkarate a la veu i guitarra, un músic que ha estat en diferents formacions. I Gaizka Azkarate a l’harmònica que ha estat en la banda Zuhaitz Zatixuak Blues Band. Han gravat un interessant àlbum d’onze cançons en basc “Behi Bi Blues” (Gaztelupeko Hotsak)



FEDE AGUADO Y SU BANDA – EL CORREDOR 




Des de Madrid el blues de “Fede Aguado”. A principis dels 80 s’inicia en la música i amb el pas del temps s’endinsa en el blues. Toca blues clàssic en format acústic i també elèctric. Actualment forma duet amb “Osi Martinez”. Avui escoltareu a “Fede Aguado y Su Banda” en format de blues elèctric en un àlbum del 2010 “El Corredor”, ple de bon blues i cantat en castellà. 





VESPA GROOVE – EP 

A cantabrià l’any 2009 va néixer el projecte “Vespa Groove”. La banda originàriament tocava jazz, un any després varen fer un gir cap al soul i el funk. El seu repertori es basa en temes propis i clàssics del soul i el funk de tots els temps. Són una formació de vuit músics plens d’energia. El debut discogràfic ho fan amb un “EP” (Gaztelupeko Hotsak) de quatre cançons. 

















CAPITAN TRONER – BLUES CAVERNOSO 

Arriba d’Extremadura “Capitan Troner”. El blues i el rock torna al programa de la mà del guitarrista Rodrigo Pastor. Dir que toca la guitarra des del 2010 i ja porta uns quants treballs gravats i diferents actuacions fetes. Escoltareu un nou àlbum “Blues Cavernoso”, és una gravació on tot són temes composat per ell.


Us espero en un nou programa carregat de blues d’arreu del món.

No comments:


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.