Google

21 May 2015

Red Hot Blues: Tribute to B.B. King

El passat 14 de maig va morir a Las Vegas el legendari B.B. King, Avui podreu gaudir d'un homenatge a aquest excel·lent bluesman.



New post & podcast every week

Tribute to B.B. King

Fem una mica d'història. Riley B. King va néixer l’any 1925 a l’estat de Mississipí a la localitat d’Indianola. De jove combinava el treball al camp i els caps de setmana els dedicava a la música. Acabada la guerra es dedica exclusivament a la música i es va desplaçar a Memphis a casa del seu cusí, el bluesman Bukka White. Va fer un programa de ràdio sota el nom de “Beale Street Blues Boy” que passant per Blues Boy King va derivar en B.B. King.





L’any 1949 va fer les seves primeres gravacions a les que van seguir un munt de discos d'estudi i en directe, entre ells diferents col·laboracions amb amb una llarguíssima llista de primeres figures del món del blues, el jazz i el rock. El seu darrer treball, enregistrat l'any 2009 i guanyador d'un Grammy al millor àlbum de blues tradicional, és One King Favor.




B.B. King ha estat un dels bluesmen que més actuacions ha fet, ha arribat als 300 concerts anuals. Ha gravat molts àlbums per diferents segells discogràfics i és, fins ara, el bluesman que més premis Grammy ha rebut, 15 en total. La seva trajectòria dins del blues ha fet que se'l consideri “The King Of The Blues”.




Avui escoltarem diferents gravacions de la seva carrera que van de principis dels anys 50 fins els 90.

No comments:


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.