Google

27 August 2015

Red Hot Blues: 14 Bandes de Blues d'España

Avui us presento una selecció amb 14 bandes de blues d’Espanya. Podreu escoltar al llarg de 120 minuts diferents estils, blues del delta, rockin’ roots, blues de Chicago, rock & roll, blues boogie woogie, delta blues punk i també d’altres ritmes com soul, r&b o funk. 


New post & podcast every week  



BLACK COTTON BLUES BAND – MAQUETA 





Des de Barcelona la banda de blues “Black Cotton Blues Band”. La veu de Brigitte Emaga, Eduard Amenòs guitarra i harmònica, a la bateria Josep Mateo i Pablo Yupton a la guitarra. Escoltareu una “Maqueta”







THE STOP BLUES BAND – MIRANDO ATRAS 

L’any 2011 a Múrcia va néixer “The Stop Blues Band”. Aposten per temes propis, tocan blues & rock amb fusió d’altres estils. Són una banda formada per cinc músics. Presenten interessants cançons cantades en castella, dins del nou disc “Mirando Atras”
















MISSISSIPPI ALLIGATORS 
Single: WHISKEY Y MUJERES / DE RODILLAS POR DETRAS 

L’any 1996 va néixer a Valencia la formació “Mississippi Alligator”. Són un quintet que segons diuen ells mateixos fan blues brut. Combinen diferents estils com delta blues punk, rock & roll o blues boogie woogie. Tenen nou single medley “Whiskey Y Mujeres / De Rodillas Por Detras”. 


O CADELO LLUNATICO – Single: MALOS TRATOS




"O Cadelo Lunático” és blues fet des de La Corunya. És el projecte en solitari del guitarrista i cantant Javier Pardo també fundador de la banda “Moondogs Blues”. Presenta blues cantat en gallec el single “Malos Tratos”, on ha fet tota la instrumentació.






THE HELLBUCKERS – Vinil 7’’: WON'T BE LONG 

“The Hellbuckers” són una banda de La Corunya de rock & soul. Surt de l’unió de dos músics la cantant Carla De Figueredo i la banda Los Eternos. Junts fusionen la millor música negra. Han editat en vinil de 7’’ anomenat ”Won’t Be Long”. 

















PEPE NAVARRO & JAVIER COSTAS – Single: MURCIA BLUES JUNCTION 

Arribats de Múrcia i Vigo la música de Pepe Navarro & Javier Costas. Són dos guitarristes de blues i rock. Pepe Navarro forma part de la banda “Cotton Blues” i Javier Costas esta amb la banda “Canal Blues”. Junts presenten el single “Murcia Blues Junction”.


MR. HOMELESS – OLVIDADOS 





A Aranda de Duero l’any 1990 neix “Mr Homeless”. Darrere aquest nom hi ha el guitarrista Adolfo Pereira. Fa rock acústic en castella i música d’arrel americana amb bones pinzellades de blues. El segon disc que ha gravat es “Olvidados”. 






XULIAN FREIRE -- SANT VALENTINE'S BLUES 

De Santiago de Compostela és el proper bluesman “Xulian Freire”. Aquest guitarrista toca en solitari country blues en acústic. Interpreta el bon blues del delta versiona a grans clàssics. Ha enregistrat un nou àlbum “Sant Valentine’s Blues” (Habitacion 101). 

















THE DOWNTOWN ALLIGATORS – Vinil 7’’: SWEET SOUL BROTHERS 

De Madrid els potents “The Downtown Alligators”. Són una gran banda de rhythm and blues. Aquest quintet esta enamorat de la música negra i tambe de la música nord-americana. El seu nou vinil de 7’’ amb el nom de “Sweet Soul Brothers” en ell hi trobem tres cançons. 


THE BOPPIN’ SHAKERS – MAQUETA



“The Boppin’ Shakers” són un duet de Girona. Fan música de rockin’ roots, un so energètic que és un viatge fins a les arrels del rock and roll més primitiu. Duet que el formen Nuri "Shakin' Mama" a la veu i Ernest "Bop" a la Guitar. Els escoltareu en una “Maqueta”. 





THE AGAPORNIS – ROLL OUT 

La banda “The Agapornis” neix l’any 2008 a Cadiz. Es mouen a ritme de funk i soul. Una banda sota l’influència de James Brown, Aretha Franklin o The Meters. Amb la veu de Desi Tey i una gran banda presenten l’àlbum de debut “Roll Out”
















SEVENTYFOUR – LONG COLD WINTER

De Madrid són “Seventyfour”. Aquesta banda va debutar l’any 2007 gràcies als músics Al Lee i Oscar Madison. Toca'n rock del sud d’Estats Units amb bons tocs de blues. Ara us presento un nou enregistrament un EP de 4 cançons “Long Cold Winter”. 


TURNES & CASQUERO – MAQUETA 


Tornem a Santiago de Compostela ara amb “Turnes & Casquero”. És un duet piano blues i boogie woogie que el formen Alejandro Casquero al piano i Javier Turnes a la veu. Dir que en Javier és el cantant en la banda “Bakin Blues Band”. Escoltareu una “Maqueta” on versionen a grans mestres del blues. 




THE DRIVERTRAINS – Single: TARRAGONA BLUES 




Blues, Rockabilly, Chicago Blues o Rythm and Blues és el que fan “The Drivertrains”. Es una banda que va néixer el 2014 a Tarragona. La formen 4 músics espanyols un d’Estats Units i un altre de Suïssa. Tenen un single de presentació “Tarragona Blues”



I fins aquí aquesta edició d’avui, us espero amb més blues en el proper programa.

No comments:


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.