Google

13 August 2015

Red Hot Blues: Radio Show 13 Agost

Avui seran 8 bandes internacionals de blues. Viatjarem per diferents països Estats Units, Espanya, Canada i Argentina. Podreu escoltar blues rural, blues de Memphis, rock’n roll, blues del Delta, jump swing, jazz, r&b o doop wop & soul. 




New post & podcast every week  





ELVIN BISHOP (USA) – CAN’T EVEN DO WRONG RIGHT 




“Elvin Bishop” és de California i en els anys 60 es va traslladar a Chicago. La seva primera actuació professional va ser l’any 1962 amb la banda de Junior Wells. Un any més tard coneixia a Paul Butterfield amb qui va tocar cinc anys. Va tenir banda pròpia l’any 1965. Presenta nou àlbum “Can’t Even Do Wrong Right” (Allligator).





GUITAR NOT SO SLIM (Spain): DIET SLIM 

Els camins del blues ens porten a escoltar a la banda “Guitar Not So Slim”. Liderada pel guitarrista canadenc Troy Nahumko i des de Caceres Jose Luis Naranjo a l’harmònica. Acompanyats per Moi Martin al baix i Lalo Gonzalez a la bateria. Des d’Extremadura presenten blues, boogie, ragtime o gospel amb tocs de flamenc. Tenen un nou treball “Diet Slim”











THE BLACK SNAKES (Spain): HANG IT ON THE WALL

“The Black Snakes” una banda formada a l’escola de blues de Barcelona. La seva aposta és el blues rural i acústic amb un so dels anys 40 i 50. A la formació són Anais Martín (veu), Héctor Martos (guitarra), Vicente Gascón (harmònica), Quico Hernández (taula i calaix) i Oriol Fontanals (baix). Han gravat el disc “Hang It On The Wall”. 



BIG DAVE McLEAN (Canada): FADED BUT NOT GONE




Temps per escoltar a una llegenda del blues canadenc “Big Dave McLean”. Fa més de tres dècades que esta en el món de la música. Li va donar classes el guitarrista John Hammond. Va gravar el primer disc l’any 1998, ara aquest bluesman presenta el quart àlbum “Faded But Not Gone” (CRS/Continental Record Service). 






LOW SOCIETY (USA): CAN’T EVEN DO WRONG RIGHT 




“Low Society” són una banda de Memphis. Toca'n blues de Memphis, blues del Delta, rock’n roll i soul. Tot amb la potent veu de Mandy Lemons Dins el “Living Blues Magazine” ha entrat a formar part del “Top 25 Radio Chart”. Acompanyada per tres grans músics. Han enregistrat un nou treball “Can’t Even Do Wrong Right” (Frank Roszak Promotions).





ADRIAN FLORES Y LA BLUES SPECIAL BAND (Argentina): SOLO UN BLUES 

“Adrian Flores Y La Blues Special Band” són una banda Argentina molt actius des de Buenos Aires. El seu lider Adrian Flores ha estat influenciat per als grans bluesmen clàssics. Fa més de trenta anys que es dedica al blues. M’ha enviat un interessant àlbum que encara no l’ha editat, és una primícia “Solo Un Blues”, tot són temes originals. 





GUY FORSYTH BAND (USA): THE PLEASER 

El viatge pel blues segueix i ens porta a Denver on l’any 1968 va néixer el bluesman “Guy Forsyth”. Amb la seva música, ha obert concerts de grans músics com BB. King, Robert Cray o Ray Charles. El format d’en Guy és blues però també hi trobem rock, r&b, folk, jazz o pop. Acaba d’editar un nou disc “The Pleaser” (CRS/Continental Record Service).

















BLUE LUNCH (USA): ABOVE THE FOLD

“Blue Lunch” són una potent banda de Cleveland. Són una interessant secció rítmica i de vents formada per vuit músics. Se'ls pot escoltar amb molt de ritma tocant blues de Chicago, jump swing, jazz, r&b, doop wop & soul. Presenten el seu vuitè àlbum “Adove The Fold” (Frank Roszak Promotions). 


I per avui punt final a aquesta llarga sessió de blues, us espero en el proper programa.

No comments:


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.