Google

20 August 2015

Red Hot Blues: Radio Show 20 Agost

El blues avui ens porta a escoltar grans bandes d’Estats Units, Espanya, Croàcia, Canada i Servia. Les gravacions que ús presentaré van del blues de Chicago al del Delta del Mississipí, blues-rock i piano blues. Ens acompanyaran fantàstics guitarristes, harmonicistes i grans cantants. 


New post & podcast every week  



VIOLANTE BLUES (SPAIN) – MAQUETA 




Des de Madrid “Violante Blues”, una interessant banda de rock’n’blues. Al capdavant la gran cantant Yolanda Jimenez amb una veu molt característica que té molta força i potencia. Esta acompanyada per uns bons músics. Ofereixen un repertori propi i també versions de clàssics del blues. Avui us presento una fantàstica “Maqueta”





MIKE OSBORN (USA) – IN THE DOG HOUSE 

Més blues amb el bluesman “Mike Osborn”, guitarrista d'Illinois. Amb 16 anys ja tocava pels clubs amb una banda de rock. Al llarg de la seva carrera ha tocat rockabilly o metal. Va fer una parada en la seva carrera i l’any 2006 va tornar a rodar amb el blues i va gravar el seu primer disc. Avui us presento el segon àlbum “In The Dog House” (Frank Roszak Promotions)
















JORDAN PATTERSON (CANADA): BACK ON TRACK RECORDING PROJECT 

Blues elèctric amb el canadenc “Jordan Patterson”. És un harmonicista que la seva influencia han estat grans llegendes de l’harmònica com James Cotton o Paul Butterfield. L’any 1996 va debutar amb l’àlbum “Give Me A Change”. Totes les seves influències músicals queden reflectides en la seva discografia. Té un nou treball, “Back On Track Recording Project” (Sarah French Publicity). 


LAZER LLOYD (USA) – LOST ON THE HIGHWAY 




Ara el blues d’un guitarrista de Nova York, “Lazer Lloyd”. Porta des dels quinze anys una amplia trajectòria tocant bon blues amb una gran influència d’altres estils musicals. L’any 1994 va anar a viure a Israel i va tocar amb la banda Reva L’Sheva. Ha editat un nou disc, “Lost On The Highway” (Doug Deutsch Publicity Services)






BRUCE KATZ BAND (USA) – HOMECOMING 



També de Nova York “Bruce Katz”, un bluesman que toca el piano i el òrgan Hammond. Fa blues contemporani, influenciat per Otis Span, Professor Longhair, Son House i d’altres. Ha fet gires amb grans artistes com Duke Robillard, Joe Louis Walker o Debbie Davies. També ha tocat molts anys amb Gregg Allman. Té un nou àlbum, “Homecoming” (Rick Lusher Blues Radio Promo)




COTTON PICKERS (SERVIA) – SLAUGHTER HOUSE BLUES 

Blues des de Servia, són “Cotton Pickers”, un trio de blues format l’any 2004. Són una banda que fan blues, blues-rock i rock clàssic. Varen estar un parell d’anys parats i el 2008 varen reprendre el cami del blues amb intensitat. El debut discogràfic va ser amb l’àlbum “Slaughter House Blues”















TOMISLAV GOLUBAN (CROATIA) – BLOW JUNKIE 

Anem ara a Croàcia amb “Tomislav Goluban”, un harmonicista, cantant i compositor que combina molt bé el blues amb la música tradicional croata. Va començar a tocar el 1997 inspirat en Sonny Terry, Slim Harpo o Kim Wilson. En les seves gravacions hi trobem blues de Chicago, del Delta, zydeco, folk o rock and roll. Ara ha gravat “Blow Junkie”


JOHN EARL WALKER (USA) – MUSTANG BLUES




Més blues fet a Nova York, el de “John Earl Walker”, un guitarrista que amb 16 anys ja feia concerts professionalment a la seva ciutat natal. Aquest bluesman compta amb una amplia trajectòria artística, l’any 1971 va signar pel segell discogràfic Capito Records. Actualment té 9 àlbums al mercat, l’ultim “Mustang Blues”





Fins aquí el protagonista ha estat el blues, us espero en un nou programa.

No comments:


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.