Google

03 December 2015

Red Hot Blues: Bandes de Blues d'España

Avui podreu gaudir de 9 formacions de blues d'arreu d’Espanya. Totes elles són novetat al programa. Viatjarem tot escoltant des de solistes a duets passant per trios. Ens presenten blues del delta del Mississippi també blues de Chicago, amb propostes que van del so del blues rural al més actual.







BOOGIE RIDERS (Bilbao) – HIGHWAY DAGGER




“Boogie Riders” són un trio de blues i rock and roll de Bilbao. La banda esta formada per Markel Quilós guitarra i veu, Jorge Buey al baix i Said Elkhalloufi a la bateria. Hi Han gravat l’àlbum “Highway Dagger”, on totes les cançons són pròpies. 






ANTONIO TRAVE “EL OSO” (Granada) – CHOCOLATE TO THE BONES 

Antonio Trave “El Oso” és un bluesman de Granada que versiona a bluesmen clàssics de country blues. En el seu nou treball “Chocolate To The Bones” versiona a John Lee Hooker, Sonny Boy Williamson, Elmore James o Skip James.
















BARRENBLUES (Madrid) – MAQUETA 

De Madrid són “Barrenblues” un trio de blues. Els seus membres provenen de diferents bandes de  blues com són Chocolate Blues Express, El Barrendero del Blues, Special 20 i 44 Dealers. Han gravat “Barrenblues” una maqueta de 7 cançons en directe. 


MY SWEET MULE (Madrid) – MAQUETA




“My Sweet Mule” són una banda que fan un viatge pel blues de Chicago i el country blues del Mississippi. Un duet madrileny format per cantant i guitarrista Juanma Montero i Iñaki Moreno a la guitarra elèctrica i slide. D’ells escoltareu una “Maqueta”






LAIA BASTÚS (Tarragona) – COME AND GO / BOOGIE & BLUES 





“Laia Bastús” és una jove cantant i guitarrista catalana. La seva música va del blues d’arrels africanes al rhythm & blues, gospel i passant per la música folk. La Laia canta en català, angles i castellá. Escoltareu el seu segon disc “Come And Go” i també les gravacions de "Boogie & Blues".






GANG WOLF LIGHTNIN' & VICTOR “STRONGBOY” BARCELO (Barcelona)
MAQUETA 

“Gang Wolf Lightnin and Victor “Strongboy” Barcelo” són un duet de guitarra i harmònica. Blues fet a Barcelona. Uns bluesmen molt influenciats pel country blues dels anys 30 als 50. Han gravat una interessant “Maqueta” de 4 cançons. 
















SARA GEE & RAMBLIN MATT (Denia) - UNPLUGGED AT BOO STREET 

Blues, Country i Rock and roll és la proposta de “Sara Gee & Ramblin Matt”. Aquests dos músics els acompanyen una gran banda. Han gravat en directe aquest nou àlbum “Unplugged At Boo Street”. En ell hi col·laboren diferents amics. 


MOLINA GONZALEZ (Albacete) – DIRTY HOME RECORDING VOL. I 

"Molina Gonzalez” és un bluesman que amb la seva guitarra i veu ens acosta a so dels bluesmen de country blues dels anys 20 i 30. Les seves gravacions són grans blues clàssics, el so del blues rural. Té un quart àlbum “Dirty Home Recording Vol. I”
















LOS TIJUANA BLUES (Valencia) – THUNDERBIRD MOTEL 

La banda “Los Tijuana Blues” la va formar a finals l'any 1980 el guitarrista Javier Tijuana. Són un trio de power blues, toca'n blues dels anys 60, rhythm and blues, hardcore soul i tex-mex. Han enregistrat el disc “Thunderbird Motel”


JON GURRUTXAGA (Elgoibar) – HITZ LAUZ 




Des del Pais Vasc “Jon Gurrutxaga”. Va ser un dels membres de la banda de blues-rock Arima Beltza. Actualment amb un interessant projecte en solitari on hi ha blues, funk, folk i rock. Té un nou àlbum cantat en euskera “Hitz Lauz”.






Fins aquí el programa d’avui, us espero en el proper amb més blues.

No comments:


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.