Google

10 December 2015

Red Hot Blues: Radio Show 10 Desembre

Nova selecció de blues d’Espanya amb una banda guanyadora del concurs de la Societat de Blues de Barcelona i un altre que toca power blues. També cinc formacions d’Estats Units amb diferents estils de blues i dues grans bandes de des d’Alemanya i Australia. 






ANDHREA & THE BLACK CATS (Spain) – ANDHREA & THE BLACK CATS




"Andrea & The Black Cats” són un trio de blues acústic de Galícia. Aquest projecte va néixer a finals del 2013. Format per Andrea Verdú (veu), Ramón Figueira “Figui” (harmònica) i Benjamin Vazquez (guitarrista). Guanyadors aquest any del “VI Concurs de Blues de la SBB”. Han gravat àlbum de debut “Andrea & The Black Cats”. 





COTTON BLUES (Spain) – 100% COTTON 

Una banda de power blues de Murcia “Cotton Blues”. Tenen com a referència a grans bluesmen i també a interessants bandes. La formen quatre músics en Carlos "Singer" (veu i harmònica), Pepe Navarro (guitarra), Paco Moya (baix) i Javi Gómez (bateria). Presenten el disc “100% Cotton”
















EDDIE COTTON JR. ( USA) – ONE AT A TIMES 

“Eddie Taylor Jr.” és un bluesmen de Clinton, Mississipí. En poc temps ha guanyat varis primers premis com són “The International Blues Challenge 2015”, “The Vicksburg Blues Challenge 2014” i JMA "Blues Artist of the Year" 2014. Ha gravat un nou album “One At A Times” (Blindraccoon). 


EBONY JO-ANN (USA) – PLEASE SAVE YOUR LOVE FOR ME 




“Ebory Jo-An” és coneguda com a “Blackgold”. Aquesta cantant de blues també dedica la seva vida a actriu en teatre, cinema i televisió. Presenta un àlbum de debut “Please Save Love For Me” (Rick Lusher Blues Radio Promo). Un disc en què ha dedicat dos anys de preparació amb molt de blues. 





KAI STRAUSS (Germany) – I GO BY FEEL 




“Kai Strauss” presenta bon blues des d’Alemanya. Aquest guitarrista ha estat tocant durant més de 15 anys al costat del bluesman Memo Gonzalez.. Aquest músic té banda de blues pròpia des del 2011. Ha enregistrat el segon treball “I Go By Feel” (Continental Record Services). 






GUY DAVIS (USA) – KOKOMO KIDD 

Nascut l’any 1952 a Nova York “Guy Davis” és un dels refents dels nous bluesmen. Toca blues al pur estil dels grans mestres com Robert Johnson, Blind Willie McTell o Muddy Watters. El seu primer disc el va gravar l’any 1995, ara amb aquest nou àlbum ja en són 13 “Kokomo Kidd” (Dixiefrog)
















FIONA BOYES (Australia) – BOX & DICE! 

Des de Melbourne el blues de “Fiona Boyes”. Cal dir que els desapareguts bluesmen Pinetop Perkins i Hubert Sumlin, la consideraven com una de les millors guitarristes des de la gran Memphis Minnie. Aquesta blueswoman australiana ha gravat un nou disc “Box & Dice!” (Reference Recordings)


REVEREND FREAKCHILD (USA) – HILLBILLY ZEN-PUNK BLUES 




“Reverend Freakchild” criat a Hawaii, fill de mare pianista i el pare un amant del blues. Aquest guitarrista ha tocat diversos estils musicals en diferents bandes. D’ell diuen que toca un psychedelic country blues. Té un nou disc “Hillbilly Zen-Punk Blues” (Frank Roszak Promotions). 






BRAD VICKERS (USA) – THATS WHAT THEY SAY




Blues, jump, skiffle, ragtime o roots 'n' roll, és el que proposa ”Brad Vickers & His Vestapolitans”. Ha gravat i fet gires amb bluesmen com Jimmy Rogers, Hubert Sumlin, Bo Diddley o Pinetop Perkins. Són molts els àlbums gravats el més nou aquest “Thats What They Say” (Frank Roszak Promotions). 





Fins aquí una nova edició on el blues ha estat el protagonista, us espero en un nou programa.







No comments:


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.