Google

21 January 2016

Red Hot Blues: Radio Show 21 Gener

Avui 10 bandes de blues i com sempre farem un viatge pel blues d’arreu del món. Escoltareu des de grans veus a excel·lents guitarristes acompanyats per grans músics. També gaudireu de blues fet amb el cigar box guitar. Dues hores amb blues del delta del Mississipí, de Chicago, també de Memphis i molt més. 






DAVE WELD & THE IMPERIAL FLAMES (USA) - SLIP INTO A DREAM 




Blues de Chicago amb “Dave Weld & The Imperial Flames”. El primer amb qui va tocar en Dave va ser Hound Dog Taylor i després amb JB Hutto. Va tenir banda pròpia l’any 1988. Ara té un nou àlbum “Slip Into A Dream” (Frank Roszak Radio Promotions). Hi col·laboren Bobby Rush, Greg Guy i Sax Gordon.





JUNK EXPRESS OSCAR & REGI (Spain) – CIGAR BOX GUITAR 

“Junk Express Oscar & Regi” és el projecte d’uns músics sobre el “Cigar Box Guitar”, pels que no ho sabeu, es tracta d’una guitarra feta amb caixes de cigars. Són un duet format Oscar Rabadán que toca el cigar box guitar i en Reginald Vilardell a la bateria. Els escoltareu en unes gravacions en directe. 
















SUZIE CANDELL (Germany) – CALIFORNIA STREETS 

D’Alemanya el blues fet per “Suzie Candell”. Aquesta cantautora té un repertori variat que passa per diferents estils com son blues, pop, blues rock i música d'arrel americana en general. Presenta un el seu debut discogràfic amb l’àlbum “California Streets”. 


WILLIE MAY (USA) – BLUES MONA 




Des de Buffalo el blues de “Willie May”. És un bluesman que fa més de 40 anys que toca blues. Ha gravat l'àlbum numero 16 de la seva carrera “Blues Mona” (Frank Roszak Radio Promotions). Un àlbum amb blues contemporani, rock, zideco i hill country.






RAMBLIN’ MATT (Spain) – SONGS FROM DELTA 

Mateo Garcia es  “Ramblin’ Matt” és un bluesman valencia. Un músic amb un llarg recorregut en el blues, ha tocat amb molts músics i porta gravats molts àlbums. “Songs From Delta” és un disc on ens apropa a les arrels del blues del delta del Mississipí, versiona'n a grans clàssics. 
















HURRICANE RUTH LAMASTER (USA) – WINDS OF CHANGE 

“Ruth LaMaster” es una blueswomen que se la coneix per la seva potent veu, com a “Hurricane Ruth LaMaster”. Ha tocat amb Maynard Ferguson and his orchestra, Adrian Belew i Louis Belson. Avui podreu escoltar el seu tercer àlbum “Winds Of Change” (Blindraccoon)


MANCUSO (Spain) – EN DIRECTO




De Barcelona són “Mancuso”. Banda de blues formada l’any 2013. Els seus set músics provenen de l’escola taller de blues de Barcelona. Han format part, d’altres bandes toca'n diferents estils de música. Actualment fan blues a l’estil de Chicago i Memphis. Àlbum de debut “En Directo”






STOLEN HEARTS (USA) – DIRTY SOUTHERN SOUL 

“Stolen Hearts” és un projecte de blues, soul, rock, folk i jazz. Aquesta banda ha estat creada pels músics Pat Taylor i Robert Johnson JR. Han gravat un potent disc on es pot escoltar blues i d’altres estils “Dirty Southern Soul” (Frank Roszak Radio Promotions). 
















NASTA SUPER (Argentina) – SOLO POR MI

Blues fet a l’Argentina per “Nasta Super”. Una banda que l’any 1990 va formar el músic Rafael Nasta. Un bluesman molt vinculat des de fa anys a l’escena del blues argenti. Acaba de gravar el seu sisè disc “Solo Por Mi”, ple de cançons pròpies. 


ANDREU MARTINEZ (Spain) – SIDE BY SIDE




De Barcelona és el músic “Andreu Martinez”. A 12 anys va començar a tocar la guitarra. Ha creat un estil propi que l’anomena “bluepop”. En les seves gravacions ens acosta al blues i al rock aixi com d’altres estils. Són ja moltes les gravacions que ha fet, ara un nou àlbum “Side By Side”







No comments:


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.