Google

18 February 2016

Red Hot Blues: La Història Del Blues 1920-1950

Avui us proposo un viatge per la història del blues. Grans gravacions dels anys 20 fins als 50. El millor so de rock’n’roll. Les millors veus de grans dames del blues. Grans harmonicistes des de Memphis a Chicago. També Blues de Nova York centre i Harlem, per acabar amb els millors pianistes i el Rhythm & Blues de New Orleans.


New post & podcast every week  


BLACK ROCKERS – THE REAL PIONEERS OF ROCK’N’ROLL 



“Black Rockers – The Real Pioneers Of Rock’n’roll” s’hi poden escoltar grans veus negres del rock’n’roll. Enregistraments des de 1954 al 1958. En dues parts “From Rhythm And Blues To Rock’n’roll” i “The Rock’n’roll Era”. Són grans veus amb bones bandes com Roy Brown, Chuck Berry, Bo Diddley, Big Joe Turner, Ruth Brown, Etta James, Larry Williams o Bobby Freeman. 




BLUESWOMEN – GIRLS AND SING THE BLUES

“Blueswomen – Girls And Sing The Blues” són unes gravacions entre els anys 20 i 50 de grans dames del blues. L’àlbum consta de dues parts, blueswomen que provenen de les zones rurals com Memphis Minnie, Victoria Spivey, Lulu Jackson o Grace Brim i altres que eren de ciutat com ara Sister Rosetta Tharpe, Julia Lee, Martha Davis o Sarah McLawler. 















HARMONICA BLUES – BLOWING FROM MEMPHIS TO CHICAGO

Al llarg de molt temps l’harmònica se la considerava un joguet fins que el blues li va donar la força que té. En el disc “Harmonica Blues – Blowing From Memphis To Texas” hi ha gravacions que van de 1927 a 1953. Farem un viatge que va de Memphis fins a Chicago. Escoltareu a Joe Hill Louis, Howlin Wolf, James Cotton, Jazz Gillum, Snooky Pryor o Little Walter. 


NEW YORK CITY BLUES – THE BIG APPLE BLUES SCENE 1951 – 1954 



El blues a Nova York sempre va tenir un paper important, els músics eren emigrats que venien de les plantacions del sud-est. A “New York Blues – The Big Apple Blues Scene 1951 - 1954” hi han gravacions de músics del centre de Nova York i del barri de Harlem. Gaudireu de Larry Dale, Lem Johnson, LaVern Baker, Honey Brown o Jimmie Newsome, acompanyats per grans bandes. 




NEW ORLEANS RHYTHM & BLUES – GOOD ROCKIN’ TONIGHT 



En l’àlbum “New Orleans Rhythm & Blues – Good Rockin’ Tonight”, s’hi pot escoltar el millor so de New Orleans. Una combinació de grans mestres del piano i el millor rhythm & blues amb músics com Little Joe Gaines, Chubby Newsome, Dave Bartolomew, Lloyd Price, Larry Darnell o Professor Longhair. Gravacions fetes entre els anys 1947 i 1953. 



Són unes interessants gravacions de clàssics del blues des de la companyia francesa Saga


No comments:


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.