Google

25 February 2016

Red Hot Blues: Radio Show 25 Febrer

Com sempre el protagonista és el blues nacional i internacional. Escoltareu un gran bluesman de Chicago. Un gran duet de blues clàssic des de Barcelona. Dos guitarristes des de Nashville. Blues acústic so del Delta i Piedmont. Una super banda amb 9 blueswomen. També blues d’Arkansas i New Orleans. Per acabar amb una banda formada per músics de tres països.





TORONZO CANNON (USA) – THE CHICAGO WAY 




Blues de Chicago amb “Toronzo Cannon”. De jove escoltava des de fora el blues dels clubs de la seva ciutat natal Chicago. A 22 anys es compra la primera guitarra que domina rapidament. Entre 1996 i el 2002 toca amb Tommy McCracken, Wayne Baker Brooks, L.V. Banks i Joanna Connor. El 2015 fitxa per Alligator Records i grava “The Chicago Way”. 





JOHNNY BIG STONE & SWEET MARTA (SPAIN) – VOL. 1 

Blues fet a Barcelona amb “Johnny Big Stone & Sweet Marta”. Són un gran duet de blues clàssic que versionen a grans mestres. Johnny Big Stone veu i guitarra i a més té banda pròpia “Johnny Big Stone & the Blues Workers”. L’altre membre es Marta Sunyer “Sweet Marta” veu i harmònica que també amb formació pròpia “Sweet Marta and the Blues Workers”. Presenten l’àlbum “Vol. 1”. 
















ANDY T NICK NIXON BAND (USA) – NUMBERS MAN 

Arribats de Nashville “Andy T Nick Nixon”. Dos guitarristes que proposen un blues amb influències de BB King, T-Bone Waker, Jimmie Vaughn, Albert Collins o Magic Sam. Tocan un blues tradicional molt actual des del 2011. Des de Blind Pig Records, han enregistrat el seu tercer àlbum “Number Man”


CHRIS YAKOPCIC (USA) – THE NEXT PLACE I LEAVE 




“Chris Yakopctic” és un guitarrista, cantant i compositor de blues acústic. Inspirat en el blues del Delta i de Piedmont. La seva manera de tocar la guitarra es basa en Robert Johnson, Bill Broonzy o Blind Blake. Sol tocar per Ohio i Pennsylvania. Va debutar el 2011, ara torna amb un segon àlbum “The Next Place I Leave” (Blindraccoon).





DIVAS ON FIRE (USA) – DIVAS ON FIRE 

D’Arkansas “Divas On Fire” són una super banda de blues, soul i rhythm and blues. El que caracteritza aquesta formació que són 9 dones, sis vocalistes i les altres tres guitarra, bateria i baix. Des del seu debut ara fa dos anys han tocat en festivals i clubs, també estan amb la creació de temes propis. Han gravat un gran treball “Divas On Fire”.















KEITH STONE (USA) – THE PRODIGAL RETURNS 

De New Orleans la música de “Keith Stone”. Combina el blues, soul i el so de New Orleans. A 16 anys tocava pels carrers i a 18 anys va fer el primer concert amb la banda “Slu Foot Blues Band” en el “B.B. King Home Coming Festival” de Indianola. Avui us presento l’àlbum “The Prodigal Returns” (Frank Roszak Radio Promotions). 


HEATHER CROSSE (USA) - GROOVIN’ AT THE CROSSE ROADS



“Heather Crosse” comença el 2007 amb la banda "Heavy Suga' & The SweeTones" a Arkansas. El 2008 es trasllada a Clarksdale, Mississippi allà toca el baix amb el bluesman Super Chikan. En el 2014 firma per Ruf Records i l’any 2015 va gravar l’àlbum “Groovin’ At The Crosse Roads” bon blues juntament amb la banda actual que l’acompanya “The Swee Tones”





LAS BALAS PERDIDAS (ARGENTINA-SPAIN) – LUJO / MISERIA 



L’any 2012 va néixer “Las Balas Perdidas”. Una banda de música negra amb un estil molt personal. Formada per Agustin L. Blesa guitarrista i cantant argentí establert a Barcelona, al baix Taisen Francisco de les illes Canàries, el guitarrista basc Julien Arrauabarrena i Mattis Grewelding a la bateria. Han editat el primer àlbum “Lujo / Miseria”.





No comments:


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.