Google

24 March 2016

Red Hot Blues: 7 Bandes de Blues de España

Avui una selecció de 7 bandes de blues fet a Espanya. Presentació de nous treballs discogràfics. Blues de Chicago, piedmont, blues del Delta, rhythm & blues, boogie woogie i stride piano. Escoltareu des de temes propis a grans versions de clàssics del blues. Un viatge pel blues des de Valladolid, Barcelona, Pamplona, Girona i Caceres. 


New post & podcast every week 



VELMA POWELL & BLUEDAYS (Chicago/Valladolid)
STEP INTO THE BLUES 



“Velma Powell & Bluedays” presenten àlbum de debut junts “Step Into The Blues”. La cantant “Velma Powell” és una de les dames del blues de Chicago. És família directa de John Lee Hooker i emparentada també amb Brownie McGee. La banda “Bluedays” són de Valladolid amb molta experiència, es va formar el 1997. Toca'n diferents estils. En aquest àlbum tot son blues compostos per ells. 




VICTOR PUERTA & THE MELLOW TONES (Barcelona) 

Des de Barcelona blues amb “Victor Puerta & The Mellow Tones”. Són un vetera quintet de blues liderat pel cantant i harmonicista Victor Puerta acompanyat d'Oscar Rabadán, Johnny ´Big Stone, Oriol Fontanals i Reginald Vilardell. Han gravat disc de debut “Victor Puerta & The Mellow Tones”. Un àlbum ple de versions de clàssics del blues. 















ANIMAL BLUES (Pamplona) 

“Animal Blues” són un quartet de blues de Pamplona. Una banda que va començar a tocar el 2013 com iniciativa del guitarrista Jaime Alvarellos. Busca músics per formar la banda i l’abril del mateix any ja feien una primera actuació. L’estiu del 2015 el debut amb el disc “Animal Blues”. Un àlbum on versionen clàssics del blues com JB Lenoir, Willie Dixon o Bilg Bill Broonzy. 



THE RUSTIES BLUES BAND (Girona) – INDEPENDENT BLUES 



“The Rusties Blues Band” banda nascuda a mitjans del 2013 a les comarques de Girona. Toca'n blues de Chicago i rhythm & blues, La formen Miquel "fingers" a la veu, guitarres i harmònica, Manel "ràfegues" al piano i hammond , en "Little" Toni al baix i Karlus "hammer" a la bateria. Presenten un doble àlbum “Independent Blues” en el primer cançons pròpies i el segon versions de bluesmen clàssics




COTTON ROOTS (Barcelona) – DANGEROUS WOMAN 

“Cotton Roots” són un duet de blues barceloní. Format per Johnny Big Stone veu i guitarra i Little Jordi a l'harmònica. El seu repertori és so Piedmont i blues del Delta. Formació que l'any 2011 fan el debut amb l’àlbum “Freight Train”, ara han enregistrat el tercer “Dangerous Woman”. Un disc ple de versions on els acompanya Reginald Vilardell al washboard.
















CHARLY GLEZ. & THE CRAZY BROS. (Caceres) – THE LAST SUN 

La formació “Charly Glez. & The Crazy Bross.” presenten blues des de Caceres. Liderada pel guitarrista i cantant Charly Gonzalez que va fundar la banda extremenya “Pocket De Blues”. Fa uns anys va formar la banda actual amb un repertori amb blues, r&b, soul rock i mes estils. Amb unes bones seccions rítmica i de vents. Presenten el nou treball “The Last Sun”. Compta amb temes propis I versions de Louis Jordan, Little Wlter o Junior Wells. 



LA MADAM BOOGIE (Girona) – STRIDEBOOM! 



“La Madam Boogie” és un trio nascut a l'Empordà. Toca'n temes dels grans mestres de l'stride piano i el boogie woogie. Banda formada per Albert Llovet al piano, David Bayés al contrabaix i Rafel Rostey bateria. Presenten el primer àlbum "Strideboom!". Són 11 versions de grans clàssics com Meade "Lux" Lewis, Jimmy Yancey, Albert Ammons o Cow Cow Davenport



No comments:


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.