Google

10 March 2016

RED HOT BLUES: Blues Radio Show - 10/03/2016 - Entrevista a MINGO BALAGUER (en castellano)

Avui entrevista al bluesman Mingo Balaguer. També escoltareu blues del sud de California. Des de Murcia un quintet toca'n blues, jump blues, west coast blues o blues de Chicago. De los Angeles blues tradicional, funk i boogie woogie gaudireu d’un gran pianista de Memphis. També ús presentaré a una jove finlandesa de 19 anys.


New post & podcast every week  


MINGO-SAMPA & BAREZ BROS. (SPAIN) – HOME TOWN BLUES


Entrevista a “Mingo Balaguer”, per parlar del nou projecte “Mingo-Sampa & Barez Bros”. 

El bluesman andalús Mingo Balaguer veu i harmònica, un músic amb molt de talent i que va ser un dels pioners del blues a Espanya. Els altres músics són Pablo “Sanpa” guitarres i els germans Bárez en Sergio al baix i Pablo a la bateria, tots són professors de l’escola de blues de Madrid amb molta experiència. A “Home Town Blues” hi fan grans versions de Walter Jacobs, Dale Hawkins o Johnny Ace, i també cançons propis. 












INA FORSMAN (FINLAND) – INA FORSMAN

“Ina Forsman” amb tan sols 19 anys és una de les cantants joves ascendents en el blues. Va representar a Finlàndia en el European Blues Challenge del 2014. Fa el debut discogràfic amb l’àlbum “Ina Forsman” (Ruf Records), on menys una cançó totes són d’ella. Va ser gravat a Estats Units l'acompanyen grans músics com Derek O’Brien, Helge Tallqvist o la The Texas Horns de Mark ‘Kaz’ Kazanoff. 
















BABOON BLUES COUNTRY (SPAIN) – BABOON BLUES COUTRY 

Des de Murcia la banda “Baboon Blues Country”. Toca'n blues, jump blues, west coast blues o blues de Chicago. Aquest quintet el formen Raúl Garcia P., Juanito Tea, Roberto S. Lavella, Tonethius “Flat Line” Robusto i P. Orenes “Licenciado Babuino”. Presenten el disc “Baboon Blues Country” amb bones versions de Robert Johnson o Jimmie Red entre d'altres, així com temes compostos pel harmonicista i cantant de la banda P. Orenes. 


VICTOR WAINWRIGHT AND THE WILDROOTS (USA)
BOOM TOWN 



De Memphis són “Victor Wainwright And The Wildroots”. Al capdavant de la banda hi ha el pianista “Victor Wainwright”, va comença en la música fa més d’una dècada. Actualment toca blues, roots rock and soul I piano boogie. En el 2013-2014 va ser considerat el millor pianista de l’any en els premis “Pinetop Perkins Piano Player of the Year”. Té un nou àlbum “Boom Town” (Blind Pig Records)




BLIND LEMON PEEL BLUES ALL-STARS (USA)
DON’T TEAR MY CLOTHER 

Blues de Los Angeles amb “Blind Lemon Peel All-Stars”. El seu lider Blind Lemon Peel un cantant blanc atrapat en un bluesman de color. All-Stars són una banda de sis músics professionals. Presenten blues tradicional, funk o boogie woogie. Avui escoltareu el seu nou disc “Don’t Tear My Clother” (Doug Deutsch Publicity Services). 
















TIM WILLIAMS (USA) – SO LOW 

"Tim Williams” és un bluesman del sud de California. Aquest cantant, compositor i multi instrumentista, porta en l’escena musical des de mitjans dels anys 60. La seva música s’ha inspirat en el que escoltava de jove com blues, hillbilly & wester swing, rhythm & blues, rock and roll música hawaiana, folk o bluegrass. Establert des dels 70 a Canada, ha gravat un nou àlbum “So Low” (Frank Roszak Radio Promotion). 


BLUES LARGO (USA) – SING YOUR OWN SONG 



“Blue Largo” són una banda de blues de California. Aquesta formació va ser creada l’any 1999 per Alicia Aragon a la veu i Eric Lieberman a la guitarra que va ser membre de la banda King Biscuit Blues Band. L’any 2000 i 2002 gravaren dos àlbums i fins ara han gravat aquest “Sing Your Own Song” (Blindraccoon), és un disc carregat de blues, r&b i jazz. 






No comments:


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.