Google

22 September 2016

RED HOT BLUES: Blues Radio Show 22 Setembre - 9 Bandes de Blues de España

Avui una sessió de blues fet a Espanya amb 9 formacions. Escoltareu diferents estils de blues del Delta del Mississippi, el so del cigar box guitar. Blues de Chicago dels anys 50, també jump-blues de la costa oest, so de New Orleans, rock'n'roll, rockabilly i swing. Anirem a Barcelona, Saragossa, Madrid, Bilbao i Tarragona. 


New post & podcast every week 


ATOMIC LEOPARDS - MODEL 



"Atomic Leopards" va néixer l'any 2005 a Barcelona, és un projecte dels germans Santi i David Lluch. Uns anys el 1995 varen fundar la banda "Hellbilly Club". Atomic Leopards també solen tocar en format trio. Una formació que es mou en diferents estils blues, Rock'n'Roll, Rockabilly i Swing. Tenen quatre àlbums gravats, el darrer es diu "Model".





BLUES IN THE BOX – SOLO Y MALJUNTADO

"Blues In The Box" és un projecte del bluesman Leo Cayuela. Des de Barcelona presenta l'antic blues del Delta del Mississippi amb el so del cigar box guitar. Que era quan els primers bluesmen es construïen les guitarres amb caixes de purs havans. Presenta l'àlbum "Solo Y Maljuntado"on col·labora el músic Carlos Shelly al dogro i la guitarra slide.
















BLUES WHALE – DOUBLE SIDE MOJO

El viatge pel blues ara ens porta fins a Saragossa amb "Blues Whale". L'any 2013 varen fer el primer concert i el 2015 varen gravar el primer àlbum "Double Side Mojo". En elèctric i acústic toquen el blues més tradicional. La formació són: Pepe Vázquez veu i guitarres, Roberto Artigas harmònica, ukelele i guitarra, Apolo Rdh al baix i ukebass i Juan Millán bateria i washboard.


ANDREW-A GROUP - HOT ROADS 




"Andrew-A-Group" és un bluesman Italia establert a Barcelona. El músic Ardo Andrew es nascut a Roma a 15 anys començar a aprendre guitarra, la seva música va del blues i el jazz, l'any 2002 debuta amb un disc. Ara té un nou treball "Hot Roads", en aquest EP l'acompanya'n, Santiago Arteaga al baix, Giuliano Gius a la bateria i Mireia Tajero al sax en un tema.





BLUEROOMESS - BLUEROOMESS 

"Blueroomess" són un grup de Barcelona. Va ser Fundat pel guitarrista i compositor Juanma Casado i la cantant Paola Graziano. Toquen folk-rock amb influències de la música d'arrel Americana i la música negra. Fan una barreja de blues, folk i country. Han debutat amb l'àlbum "Blueroomess", produït per la mateixa banda. 















CARLOS SHELLY R&B BAND - CARLOS SHELLY R&B BAND 

Nascut l'any 1968 a Alzira toca escoltar a Carlos Shelly. L'any 1988 va començar la seva carrera artística amb els "Red Roosters" seguir amb "Riff Riff" i també va ser guitarrista dels "Smonking Stones". Des de Barcelona l'any 2015 va formar "Carlos Shelly R&B Band". Ara presenta noves gravacions. Acompanyat per Néstor Busquets bateria, Pasto Martí al baix i Cristian Moya als teclats.


EL JORDAN Y SUS MOCO DE PAVO ALL ESTARS
MI TIERRA Y MIS RAICES 



"El Jordan Y Sus Moco De Pavo All Estars" són de Madrid. Una banda liderada pel músic d'Illinois Steve Jordan va ser un dels pioners del blues a Espanya. Presenta nou àlbum "Mi Tierra Y Mis Raices" (Youkali Music), on hi ha blues, r&r, country, reggae i d'altres estils. Una gravació on hi toquen 28 músics entre ells Francisco Simon, Robert Hill, Ñaco Goñi, Kike Jambalaya, David Gwynn, Jose Bluesfingers o Txus Blues.




WHITE BOY WHITE – TILL I FIND MY DYIN' BED 

Richard White és un bluesman conegut com a "White Boy White". És de Filadelfia i fa 14 anys que resideix a Tarragona. Ha voltat per Europa i va estar força temps per New Orleans on va rebre moltes influències. Fa el seu debut discogràfic amb "Till I Find My Dyin' Bed". Molts temes del mateix Richard White i versions de Robert Johnson o Blind Willie Mc Tell.
















LOS BLUES MORNING SINGERS - LOS BLUES MORNING SINGERS

"Los Blues Morning Singers" són un quartet de Bilbao. Una banda electró-acústica que toquen blues del Delta del Mississippi de Chicago dels anys 50, també jump-blues de la costa oest i so de New Orleans. Formada per Mario"Big Man Finger Picking" guitarra acústica, dobro i veu, Carlos "Almost Blind Charly" harmònica, Fabian al contrabaix i Aritza a la bateria. Fan el debut amb l'àlbum "Los Blues Morning Singers", on versionen 10 clàssics del blues.



No comments:


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.